Seisonki-sotatila lopussa pian Pohjois-Koreassa? DIPLOMAATTISET SITEET ETELÄÄN PARANEVAT. | SUUREN TOVERIN KIMIN SISAR


SUUREN TOVERIN KIM JONG UNin sisar sanoo, että Pohjois -Korea on valmis lopettamaan seisonki-sotatilan Etelä -Korean kanssa, jos olosuhteet täyttyvät

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin vaikutusvaltainen sisar sanoo olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja etelän kanssa, jos se lopettaa "vihamielisen politiikkansa".

Kim Yo Jong vastasi eteläisen kehotukseen julistaa virallisesti Korean sodan lopettamisesta.

Konflikti, joka jakoi niemimaan kahtia, päättyi vuonna 1953 aselepoon eikä rauhansopimukseen.

Nämä kaksi maata ovat olleet teknisesti sodassa siitä lähtien, ja ne ovat olleet toisinaan kireässä suhteessa.

Tällä viikolla Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in kehotti kahta Koreaa ja niiden liittolaisia-Yhdysvaltoja, jotka tukevat etelää, ja Kiinaa, joka on pohjoisen suurin talouskumppani-julistamaan konfliktin muodollinen loppu ja tuomaan rauhan niemimaalle .

Pohjois -Korean huippuministeri hylkäsi ajatuksen "ennenaikaiseksi".

Mutta perjantaina valtion tiedotusvälineiden kautta julkaistussa odottamattomassa lausunnossa Kim sanoi, että idea oli "ihailtava".

Hän lisäsi kuitenkin, että pohjoinen olisi valmis keskustelemaan ehdotuksesta vain, jos etelämaa lopettaisi "vihamielisen politiikan" heitä kohtaan.

"On hylättävä kaksinaamaiset asenteet, epäloogiset ennakkoluulot, huonot tavat ja vihamielinen asenne oikeuttaa tekonsa samalla, kun syytetään oikeudesta puolustaa itseämme", hän sanoi lausunnossaan.

"Vasta kun tällainen edellytys täyttyy, olisi mahdollista istua kasvotusten ja julistaa sodan merkittävä päättyminen."

Muistan päivänä, jolloin Kim Jong-un ja Moon Jae-in tapasivat ensimmäisen kerran, sanoin, että Korean välisten suhteiden suhteen toivo voi olla vaikea hallita.

Mahdollisuus lopettaa yli 70 vuotta kestänyt sota Korean niemimaalla on ollut tämän hallinnon toivo Soulissa lähes viisi vuotta.

Mutta presidentti Moon on loppumassa. Hänen seuraajansa valitaan maaliskuussa.

Hän pelasi uhkapeliä tavatakseen Kim Jong-unin ja pitäen kättään Paektu-vuoren pyhällä huippukokouksella. Mutta sen jälkeen kahden Korean suhteet ovat huonontuneet.

Pohjois -Korea räjäytti jopa toimiston, joka oli suunniteltu tallentamaan osapuolten väliset neuvottelut. Näytti siltä, ​​että kaikki rauhanneuvottelujen toivo oli ohi.

Mutta tässä me olemme, toinen pieni toivonpala, joka murtautuu Kim Yo-jongin lausunnon muodossa.

Huomaa kaikki varoitukset ja ennakkoehdot. Siellä on paljon "jos" ja "mutta".

Tarkoittaako hän sitä? Kim Yo-jong ei sano asioita kevyesti. Mutta hän myös lyö kaiken takaisin Souliin.

Se voisi yhtä hyvin sanoa: "Keskustelut seuraavat vain, jos käyttäydyt meidän mielestämme kelvollisella tavalla".

Ja kuka tietää milloin se voi olla.

Etelä-Korea testasi aiemmin tässä kuussa ensimmäistä sukellusveneestä laukaistua ballistista ohjustaan ​​vain tunteja sen jälkeen, kun pohjoinen testasi omaa asettaan.

Pohjois -Korea on myös usein arvostellut Etelä -Korean vuosittaisia ​​sotilasharjoituksia Yhdysvaltojen kanssa.

Maiden väliset suhteet eivät ole parantuneet paljon sen jälkeen, kun Kimin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin väliset ydinaseiden neuvottelut kärjistyivät vuonna 2019.

Moon, joka on tehnyt sitoutumisen pohjoisen kanssa puheenjohtajakautensa kulmakiveksi, on aiemmin väittänyt, että julistus sodan lopettamisesta kannustaisi pohjoista ydinaseriisuntaan.

Pohjois -Korea on puolestaan ​​vaatinut lamauttavien taloudellisten pakotteiden poistamista ensin.

Mutta Yhdysvallat on toistuvasti sanonut, että Pohjois -Korean on luoputtava ydinaseistaan ​​ennen pakotteiden poistamista.

https://www.arise.tv/kims-sister-says-north-korea-ready-end-war-with-south-if-conditions-met/

Kommentit