Kulta on pitänyt arvonsa yli 2500 vuotta - onko dollari pelkkä pyramidihuijaus? | A New York Tech Journal, AlleyWatch.com


Yhdysvaltain dollari on Ponzi -järjestelmä

Wikipedian mukaan Ponzi -malli ...

...on petoksen muoto, joka houkuttelee sijoittajia ja maksaa voitot aiemmille sijoittajille käyttämällä uusilta sijoittajilta saatuja varoja.

Näin USAn hallitus nyt toimii. Se menettää valtavia määriä rahaa joka vuosi (eli on alijäämäinen) ja rahoittaa sen uusilla veloilla. Kun velka erääntyy, he "maksavat voittoja" aikaisemmille sijoittajille laskemalla lisää velkaa (eli "käyttämällä varoja uusilta sijoittajilta"). Tämä on Ponzi -järjestelmän määritelmä.

Yhdysvaltain hallituksella ei ole aikomusta koskaan maksaa velkaa pois. Itse asiassa Yhdysvaltain hallitus hyväksyi äskettäin merkittävän veronalennuksen, jonka arvioidaan aiheuttavan 1,071 biljoonaa dollaria lisää 10 vuoden aikana (298 miljoonaa dollaria päivässä).

Kuuluisa sijoittaja Seth Klarman totesi äskettäin Davosissa, että ”ei ole mitään keinoa tietää, kuinka paljon velkaa on liikaa, mutta Amerikka saavuttaa väistämättä käännekohdan, jossa yhtäkkiä skeptisempi velkamarkkina kieltäytyy jatkamasta lainaamista meille on varaa. ”

Ajoin joitain numeroita alla, ja käy ilmi, että Yhdysvaltoja on ajettu perustamisesta lähtien vuonna 1776, keskimääräisellä päivittäisellä alijäämällä 248+ miljoonaa dollaria. Joka päivä. 88 345 päivän ajan:

Kultaan sidottu dollari on nyt vain luottamuspeli. Joten sen lisäksi, että hallitus kasaa velkaa, jota ei koskaan makseta takaisin, hallitus "tulostaa" myös suuria määriä rahaa.

Se ei ole vain Yhdysvaltain dollari, kaikki valuutat ovat Ponzi -järjestelmää ja menettävät arvon suhteessa kultaan, joka on maailman paras arvokauppa yli 2500 vuoden ajan.

Bitcoin on selvästi parempi arvon säilyttäjä kuin kulta, kuten monet ovat kirjoittaneet. Keskustelin asiasta jopa BloombergTV: ssä viime vuoden lopulla:

Olen siis pitkä Bitcoin, koska #The $ IsAPonziScheme ja #CryptoIsComing

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:18raWcdge58J:https://www.alleywatch.com/2019/01/the-us-dollar-is-a-ponzi-scheme/

Kommentit