Islamiin kääntyneen uusnatsijengin päällikkö tunnusti kääntymyksensä ironian | TUTKIMUS


Onko äärioikeiston ylistys Talebanille osoitus jostakin suuremmasta?

Ulkoasioiden syys-lokakuun 2021 numerossa polarisaation ja ääriliikkeiden tutkimus- ja innovaatiolaboratorion (PERIL) johtaja Cynthia Miller-Idriss väittää, että syyskuun 11. päivän jälkeen väkivaltaisen jihadismin nousu ja siitä seurannut sota Terroristi sytytti äärioikeiston ääriliikkeiden nousun tänään. Tästä näkökulmasta katsottuna 21. vuosisadalla levitetystä väkivaltaisesta Jihad-merkistä peräisin oleva maine korosti äärioikeiston pelkoja ja lisäsi heidän vetovoimaansa. On kuitenkin tärkeää huomata, että äärioikeistolaisen ääriliikkeiden ja militanttisen islamismin väliset yhteydet eivät ole uusia, ja joissakin tapauksissa ensimmäiset kannattajat ovat todella kääntyneet omaksumaan jälkimmäisen.

Radikaalit ideologiat voivat ja voivat liittyä väistämättä historiallisesti toisiinsa; äärioikeiston kiehtova islamin radikaaleista muodoista ei ole uusi ilmiö, ja vaikka se on saattanut korostua sotilaallisten islamistien kuuluisuudesta, emme voi sivuuttaa näitä liikkeitä, syviä historiallisia juuria ja sitä, kuinka historialliset palaset, todelliset tai kuvitellut, leikkaavat toisiaan innoittaakseen äärioikeisto tänään.

Ensi silmäyksellä näyttäisi siltä, ​​että uusnatsit ja sotilaalliset islamistit eivät voi jakaa ideologista näkemystä omaperäisen "ryhmän sisäisen" dynamiikan vuoksi. David Myatt, islamiin kääntyneen uusnatsijengin päällikkö, tunnusti kääntymyksensä ironian-”nämä olivat ihmisiä, joita vastaan ​​olin taistellut kaduilla, vannonut… ja käyttänyt väkivaltaa vastaan.” Kuitenkin kohdatessaan suuremman uhan pienemmästä vihollisesta tuli liittolainen-Myatt ei uskonut, että hänen liikkeensa oli hyvin varustettu, motivoitunut tai tarpeeksi vahva tukahduttamaan sionistisen miehityshallituksen, joten hän katsoi kohti menestyvämpää liikettä, joka jakoi sama syntipukki.

Samanlaisten tavoitteiden löytäminen on mahdollistanut liikkeiden sivuuttaa eri uskonnolliset ja kulttuuriset identiteettinsä - molemmat vastustavat nykyaikaisuutta, demokratiaa, globalisaatiota ja Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa Lähi -idässä. Molemmat ovat kriittisiä Amerikan tuelle Israelille ja ovat motivoituneita tuesta Palestiinan asian puolesta. Tämä läheisyys on esimerkki uusnatsien myönteisestä vastauksesta, erityisesti amerikkalaisen uusnatsin, David Duken, vastauksesta Iranin presidentille Mahmoud Ahmadinejadille, kun hän puhalsi maailmanlaajuisen tuomion ja hylkäsi holokaustin ”myytinä”.

Äskettäin äärioikeistolaiset ovat jälleen osoittaneet ihailuaan ja halua jäljitellä Talebanin menestystä Afganistanissa. Aivan kuten Al-Qaidan hyökkäyksen jälkeen syyskuun 11. päivänä, äärioikeisto näkee nykyään radikaalit islamistit sankareina, joihin he voivat pyrkiä reinkarnoitumaan. On myös tärkeää huomata, että tämä ilmiö ei ole vain siirtynyt ääriryhmille, vaan se on levinnyt valtavirran politiikkaan. Tasavalta Matt Gaetz (R-FL) piti Talebania "laillisempana" kuin Bidenin hallinto, ja entinen presidentti Trump on kiittänyt Talebania useita kertoja. Äärioikeiston elementit ovat innoittamana radikaalien islamistiryhmien menestyksestä ulkomailla, ja he haluavat oppia menestyksestään tärkeitä oppeja.

Borgeson ja Valeri osoittavat, että arjalaiset kansat ovat yrittäneet muodostaa liiton islamilaisen jihadin seuraajien kanssa ja tutkivat, kuinka yhteinen viha juutalaisia ​​kohtaan luo perustan tällaiselle liittoumalle. Vaikka jotkut arjalaisten kansakuntien jäsenet uskovat, että heidän järjestönsä ja sen jäsenten tulisi säilyttää kristillinen identiteetti, toiset taas väittävät, että radikaalit muslimit, jotka jakavat arjalaisten kansakuntien tavoitteen voittaa juutalaiset, pitäisi päästä mukaan.

Hitlerin lähipiiri arvosteli kristinuskon heikkoutta ja ihaili islamilaista "soturi -uskontoa". Samoin kristillisen identiteetin liike näkee nykyään seuraajistaan ​​puutteellisia, koska radikaalien muslimien "into" puuttuu, koska marttyyrikuolema ei ole läsnä. Uskovien umma, veljeyden vahvuus on jotain, mitä he haluavat heidän "rodulle". Itse asiassa ryhmä, jolla on tukikohdat Yhdysvalloista ja Bosniasta, ja joka on sidoksissa sotilaalliseen islamismiin, lähetti kuvia sähkeisiin, joissa kehotettiin kannattajia tappamaan juutalaisia ​​sekoittamalla ideoita molemmista ideologisista näkökulmista synkronisesti vihan ja väkivallan lietsomiseksi. Ryhmä julkaisi kuvan Josef Mengelesta, natsilääkäristä, joka tunnettiin tappavista kokeistaan ​​juutalaisia ​​vankeja kohtaan, ylistäen häntä "sankarina". Toinen viesti kehotti lukijoita jäljittelemään Charlestonin kirkon ampujaa Dylann Roofia ja Uuden -Seelannin moskeija -ampujaa Brenton Tarrantia korostaen eri ääriliikkeiden sekoittumista vihan ja väkivallan kiihottamiseen.

...

https://www.radicalrightanalysis.com/2021/09/21/is-the-far-rights-praise-of-tal-taliban-indicative-of-something-bigger/

Kommentit