Bloomberg | Kiinan suurimman tekoäly yrityksen SenseTime Group -yhtiön (k. 商汤科技) Hongkongin pörssinoteeraus

TALOUS: UUSI 2 MILJARDIN KIINALAINEN IT-PÖRSSIYHTIÖNOTEERAUS KIINASSA. TAVOITE 8,5 MILJARDIA.

SenseTime Group Inc. jätti suunnitelman julkisesta listautumisannista, jossa Kiinan suurin tekoälyyritys luetellaan Hongkongin pörssissä.

China International Capital Corp., Haitong Securities ja HSBC Holdings Plc ovat ehdotetun tarjouksen yhteisiä sponsoreita, yhtiö sanoi pörssiin perjantaina jätetyissä asiakirjoissa. IPO voi kerätä vähintään 2 miljardia dollaria riippuen yrityksen etsimästä arvosta, asian tuntevat ihmiset ovat sanoneet.

SoftBank Group Oyj: n tukema yritys, joka valmistaa tekoälytekniikkaa kuvien tulkitsemiseen, on menestynyt Covid-19-pandemian aikana. Sulkemistoimenpiteiden täytäntöönpanon tarve lisäsi sen kasvojentunnistusohjelmiston kysyntää Kiinassa. Hallitus on käyttänyt SenseTimen kameroita kertoakseen, käyttävätkö ihmiset maskeja, lukeakseen lämpötilojaan ja määrittääkseen henkilöllisyytensä, kun kasvot on peitetty.

"Covid-19-pandemian odotetaan pitkällä aikavälillä nopeuttavan yritysten ja kaupunginhallinnon digitaalista muutosta, mikä osoittaa enemmän mahdollisuuksia tekoälyteollisuudelle", SenseTime kirjoitti pörssinoteerauksen hakemuksessa.

Silti yritys, joka ei käytä yhdysvaltalaisia ​​pankkeja listautumisessa, törmäsi entisen presidentin Donald Trumpin hallintoon ja joutui mustalle listalle vuonna 2019. SenseTime otettiin kauppaministeriön ”entiteettiluetteloon”, joka kielsi yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä toimittamasta sille tärkeitä tarvikkeita, kuten puolijohteita.

SenseTime pyrki keräämään rahaa 8,5 miljardin dollarin ennakkorahoitusarvioinnilla viime vuonna, asiaan perehtyneet ihmiset sanoivat tuolloin.

Yhtiö kertoi perjantaina, että sen vuoden 2020 liikevaihto kasvoi 14% ja oli 3,45 miljardia juania (533 miljoonaa dollaria), kun taas sen liiketappio kasvoi 1,81 miljardiin juaniin.

https://www.bloomberg.com/technology

Kommentit