Yhdysvaltain inflaatio korkeimmillaan aina sitten "vuoden 1991", nostaa öljyn hintaa merkittävästi. | Peter Schiff


 

Yhdysvallat

Yhdysvallat: dollarin merkittävä inflaatio nostaa öljyn hintaa ylöspäin | Peter Schiff

KORKEA INFLAATIOTASO jatkaa öljyn hinnan nostamista ylemmäksi. Tänä vuonna ollaan tavoitettu öljyn hinnan korkein taso aina sitten vuoden 2018:n lokakuun. Kuitenkin sjoittajat eivät osta kultaa, koska eivät seuraa mitä oikeasti tapahtuu öljylle, samalla he uskottelevat itselleen, ja Fedin tarinan totuudeksi, että kyse on vain sirtymäajan taloudesta.


Suurin osa #Bitcoin :in ostajista, jotka ostivat 30 tuhannen dollarin rajassa, eivät tule ostamaan seuraavalla kerralla. Pääostajat ovat niitä jotka saivat voittojat hypyssä. Joten seuraavaa laskua ei tueta läheskään niin paljon. Uudet ostajat tulevat esille 20 tuhannen dollarin rajalla, mutta heitä on vähemmän kuin 30 tuhannen dollarin ostajia oli.


Fedin suosikki inflaatiomittari PCE Deflator hyppäsi 0.5 %:ä toukouussa ja 3,4 prosenttiä vuositasolla. Tämä on korkein inflaatiotaso sitten vuoden 1991. Mutta koska nykyinen rahoituspolitiikka on helpompi, ja budjetti sekä kauppavaje paljon suurempia, toukokuun inflaatio-arvo tähtää yhä korkeammalle.

Kesäkuun työllisyysraporttia pidetään vahvuuden merkkinä markkinoilla, eli vahvempana kuin odotettiin, ja on itse asiassa heikompi kuin odotettiin! Sen sijaan, että se olisi pudonnut 5,6 prosenttiin, nousi virallinen työttömyysaste 5,9 prosenttiin, samalla työvoiman osallistumismittari pysyi vakaasti 61,6 prosentissä sen sijaan, että se olisi noussut 61,7 prosenttiin kuten odotettiin.

Amerikkalaiset maksavat nyt vain 3 dollarin gallonista tavallisesta bensiinipolttoaineesta, samalla Fed tulee kertomaan meille inflaation olevan siirtymävaiheellinen vain. Kuitenkin, hinnat johtavat kohti 10 dollarin gallonihintaa polttoaineelle, samalla koko Fedin uskottavuus tulee olemaan menetetty.

PRESIDENTTI Joe Biden ei halunnut nostaa liittovaltion polttoaineveroa rahoittaakseen kulutusta, koska hän samalla ei halua rikkoa virallisesti lupaustaan ettei hän nosta veroja niille jotka tienaavat alle 400 tuhatta dollaria vuodessa. Joten hän tulee epävirallisesti rikkomaan lupauksensa verottamalla heitä korkeammalla inflaatiolla.

Minun mielestä alle 100 dollarin öljytynnyrihinnat joita olemme nauttineet sitten vuoden 2014:n öljyn hinnan romahduksen jälkeen, tulevat olemaan siirtymäajan kaltaisia lopulta. Nuo alhaiset hinnat tulevat vahventuvasta Yhdysvaltain dollarista ja buumista kotimaisessa tuotannossa, johtuen vesialueiden poraamisesta. Kummatkaan näistä jutuista eivät tule palaamaan.

Kaikki ovat varmoja infaation olevan siirtymäajan taloutta, joka tapahtuu kun talous aukenee uudelleen, ja talous siirtyy tämän jälkeen normaaliin. Mutta Fedillä ei ole suunnitelmia poistaa levityksestä kaikkea rahaa se on lisännyt talouteen, koskien aikaisempaa ja nykyistä talouden aukeamista, eikä sillä ole suunnitelmaa pysäyttää painokoneita aukaemisen tapahduttua.

Et osta kultaa rikastuakseen. Ostat kultaa pysyäkseen rikkaana. Suurin osa ihmisistä jotka ostavat Bitcoinia, ostavat sitä rikastuakseen. Ongelmana on kun laitetaan liikaa rahaa johonkin joka voi mahdollisesta tehdä sinut rikkaaksi, on miten se voi tehdä sinut vielä todennäköisemmin köyhäksi.

Uusi siirtymäajan määritelmä: Epäedullinen pysyvä muutos olosuhteissa, jotka, jos yleisö tai sijoittajat ymmärtävät sen täysin, kiihdyttävät sekä talouteen tai rahoitusmarkkinoihin kohdistuvia vaikutuksia että vakiintuneiden hallintojen tai keskuspankkien maineelle aiheutuvia vahinkoja.

Peter Schiff

https://twitter.com/peterschiff

 

Kommentit