Venäjä kokeili S-500-ilmapuolustusjärjestelmää uusilla torjuntaohjuksilla | Izvestia, The Defense Post


Venäjä on testannut S-500-ilmapuolustusjärjestelmäänsä uusilla torjuntaohjuksilla, jotka kykenevät tuhoamaan hyperäänikohteet, arvovaltainen uutisjulkaisu Izvestia kertoi.


Kokeilut tehtiin Sary-Shaganin harjoituskentällä Kazakstanissa, jossa torjuntaohjukset neutraloivat kohteet onnistuneesti, Moskovassa sijaitseva toimipiste kertoi.

Venäjän valtion puolustusvalmistajan Rostecin johtaja Sergei Chemezovin mukaan järjestelmän "ensimmäiset näytteet" otetaan käyttöön tänä vuonna, kun sen sarjatoimitus on suunniteltu vuodelle 2025.

Hyödyntää erilaisia torjuntaohjuksia

"S-500 Prometheus -mobiili-ilmatorjuntaohjusjärjestelmää ollaan luomassa tuhoamaan raketteja ja avaruusaluksia lähellä maata olevilla kiertoradoilla. Se voi poistaa hyperäänellä lentävät kohteet”, kertoi Izvestialle itsenäisten valtioiden kansainyhteisön ilmavoimien entinen apulaispäällikkö kenraaliluutnantti Aytech Bizhev.

Matkapuhelinjärjestelmä voidaan kuljettaa maalla tai ilmalla ympäri maata ja ottaa käyttöön uhasta riippuen, Bizhev lisäsi.

S-500 käyttää ohjusyhdistelmää erilaisten ilmakohteiden sieppaamiseen. Se käyttää 40N6: ta, joka on myös asennettu S-400: een "aerodynaamisten kohteiden" neutraloimiseksi. Ballististen ohjusten osalta järjestelmä käyttää 77N6: ta "tavanomaisilla ja ydinkärillä" hävittäessään kohteita "ilmakehän alueella ja lähellä avaruutta", kirjoitti myyntivastaava.
 

Uudenlainen tutka-asema


Järjestelmä
on saanut tukkeutumattoman tutka-aseman, Yenisei:n, Venäjän uutistoimisto Gazeta.Ru ilmoitti viittaamalla lähteeseen viime kuussa.

Jenissein tutka-asemassa on paikantimet, jotka on varustettu etäpisteillä, jotka auttavat järjestelmää välttämään vihollisjärjestelmistä juuttumista.

Järjestelmä pystyy myös toimimaan keskeytyksettä pidempään kuin muut ilmapuolustutkat, Gazeta.Ru: n mukaan. Yenisein täysin automaattinen toiminto sulkee pois inhimillisten virheiden mahdollisuuden.

Se on aktiivis-passiivinen tutkajärjestelmä, jonka avulla se voi suorittaa "tiedusteluja ja havaita ilma-esineitä ja antaa kohdetunnuksia ilmapuolustusaseille ilman lähetystä".

Toinen Yenisein keskeinen piirre on sen kyky skannata sektori, toisin kuin useimmat muut tutkat, jotka skannaa ympyröissä, kirjoitti lähde, viitaten S-400: n 96L6: n kaikenkorkeusilmaisin -tutka-asemaan, joka ei sisällä Jenisein sektoriskannauskykyä.

Inder Singh Bisht 9. kesäkuuta 2021


https://www.thedefensepost.com/2021/06/09/russia-s500-new-interceptors/

 

Kommentit