Uutistoimisto AP | Kiinan talouskasvu ylittää tavoitteet: Maailmanpankki - ja on ensimmäinen merkittävä talous joka on toipunut koronaviruspandemiastaMaailmanpankki nostaa Kiinan talouskasvunäkymät 8,5 prosenttiin aikaisemmasta arviosta 8,1 prosentistä

Maailmanpankki nosti ennusteensa Kiinan talouskasvusta tänä vuonna 8,5 prosenttiin 8,1 prosentistä ja sanoi tiistaina, että täydellinen elpyminen vaatii koronavirusrokotusten edistymistä

Aiheet | Maailmanpankki Kiinan talouskasvu | AP | PTI | Peking Päivitetty viimeksi 29. kesäkuuta 2021 22:27 IST

Maailmanpankki nosti ennusteensa Kiinan talouskasvusta tänä vuonna 8,5 prosenttiin 8,1 prosentista ja sanoi tiistaina, että täydellinen elpyminen edellyttää edistymistä koronavirusrokotuksissa.

Raportti lisää positiivisia merkkejä Kiinasta, joka on ensimmäinen merkittävä talous, joka on elpynyt pandemiasta. Tehtaiden ja kuluttajien toiminta on palannut taudin puhkeamista edeltäneelle tasolle, vaikka viranomaiset ovat asettaneet uudelleenkäynnin valvonnan joillakin alueilla viruksen uusien muunnosten torjumiseksi.

Kiinan talouskasvu hidastuu todennäköisesti 5,4 prosenttiin ensi vuonna, kun viime vuoden historiaa tekevän globaalin taantuman elpyminen heikkenee ja aktiviteetti palaa normaaliksi, Maailmanpankki sanoi.

Sen ennuste oli kasvua huhtikuuhun verrattuna, jonka mukaan Kiina ja Vietnam olivat ainoat Itä-Aasian taloudet, jotka saavuttivat v-muotoisen elpymisen vuonna 2020 tuotannon ollessa takaisin koronavirusta edeltävän tason yläpuolella.

Kiina aikoo rokottaa 40 prosenttia väestöstään alkukesään mennessä, mutta "täydellinen elpyminen edellyttää myös jatkuvaa edistymistä kohti laajamittaista rokotusta, Maailmanpankki sanoi.

 

Kommentit