Pörssi yliarvostettu, ainakin 10%:n korjausliike edessä: Sijoitusneuvonta-yhtiön pääjohtaja Hayes Martin, MarketExtremes kertoo | MarketWatch.com


Korjausliike "saattaa" olla noin 10%:n luokkaa tai jopa kovempi. Kuitenkin pääjohtaja Hayes Martin MarketExtremes-sijoitusneuvontayhtiöstä ei usko isoimpien S&P500-pörssiyhtiöiden olevan korjausliikkeen vaikutuksen alaisena.

Kyseessä olisi siis isoin korjausliike aina sitten 2020 maaliskuussa alkaneen nousumarkkinoiden.

Jo useita vuosia liiketoimittaja Mark Hulbert MarketWatch.com-pörssiuutissivustolta kertoi Martinin  olleen ilmiömäinen ennustuksissaan. Martinilla ei ole uutiskirjettä, joita yleensä Hulbert maksua vastaan seuraa, mutta on kirjoittanut kaksi uutista koskien hänen ennustuksia.

Vielä 2020 toukokuussa Hulbert kirjoitti "pörssimarkkinat ... ovat vahvemmat kuin useimmat ostotuullella olevat sijoittajat uskovat." Tammikuussa 2021 hän kirjoitti pörssin olevan täydessä vedossa, ampuen "kaikilla sylintereilllä".

Korjausliikkeen pitäisi olla tulossa noin keskikuuta elokuussa, kertoo Martinin ennuste.
 
Hulbertin haastattelussa 14. heinäkuuta Martin sanoi, että Yhdysvaltain osakemarkkinat eivät ehdottomasti ammu täysin kaikilla sylintereillä. Itse asiassa hän sanoi, että markkinoiden sisäinen terveys on nyt huonompi kuin milloin tahansa lokakuusta 2018 lähtien. Siitä alkoi S&P 500 SPX: n 20%:n lasku, 0,01% ja pienikokoisen Russell 2000:n 26%:n lasku. (Martin ennakoi myös laskun; katso 4. lokakuuta 2018 artikkelini (MarketWatch.com:lta).) 
 
Martin kertoo, että ainoa markkina-alue, jolla ei tällä hetkellä ole vaarallisia eroja, on suurten yhtiöiden hallitsema S&P 500. Sektoria lukuun ottamatta hän sanoo, että "osakemarkkinoiden nykyiset sisäiset osuudet ovat pahimpia, mitä olen nähnyt vuosikymmenien ajan." 
 
Martin lisäsi, että näitä vakavia eroja tapahtuu, kun osakkeet ovat voimakkaasti yliarvostettuja - joidenkin osakkeiden ollessa kuplan alueella. Tämä tarkoittaa, että kun markkinat laskevat, ne todennäköisesti laskevat enemmän kuin muuten. Hän puhui polttoaineen lisäämisestä tuleen, hän jatkoi, samalla kun sijoittajien mielipiteet nousevat, joka vallitsee juuri nytten... Kuten kiistanalaiset muistuttavat, tällaiset äärimmäisyydet tarkoittavat sitä, että markkinoiden vähin vastarinta on jäljessä. Martin totesi, että osakkeet ovat yliarvostuneet jo jonkin aikaa, ja nouseva ilmapiiri on ollut äärimmäisyydessä tai lähellä sitä. Puuttuva pala oli markkinaeroja. Tuo kappale on nyt paikallaan. 
 
 
 
 

Kommentit