Kuuban mellakat ennustavat vallankumousta Venäjällä | Pravda English Service


Kuuban mellakat ennustavat vallankumousta Venäjällä

Maailma »Amerikka

Yhdysvallat on toteuttanut kaikki toimenpiteet hajottaakseen Kuuban saarivaltiota koronaviruspandemian keskellä. Onko Venäjä listalla seuraava?

Kuuban mellakat ennustavat vallankumousta Venäjällä

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset syttyvät Kuubassa.

Tänä sunnuntaina Kuuban kaupungeissa puhkesi mielenosoituksia, kun ihmiset menivät kaduille protestoimaan sähkökatkoksia sekä lääkkeiden ja ruoan puutetta pandemian aikana.

Mellakat alkoivat San Antonio de los Bañosin kaupungissa, Artemiksen maakunnassa maan länsipuolella. Ihmiset lauloivat iskulauseita "alas diktatuuri" ja "kotimaa ja elämä" (toisin kuin Fidel Castron iskulause "Kotimaa tai kuolema"). Protestivaatimukset kaikkialla Kuubassa ovat ilmestyneet myös sosiaalisessa mediassa.

Mielenosoituksia käytiin osissa Havannaa, samoin kuin provinssien pääkaupungeissa Camaguey, Matanzas, Ciego de Avila ja Santiago de Cuba, EFE-uutistoimisto kertoo.

Havannassa joukko nuoria järjesti istumalakon Kuuban radio- ja televisioinstituutin edessä. Lakko päättyi suullisiin konflikteihin "vallankumouksen kannattajien kanssa", joukko mielenosoittajia pidätettiin. Internetissä yhteys saarella katkaistiin noin kello 15.00 paikallista aikaa.

Kansainväliset järjestöt, kuten Amnesty International tai Freedom House, ovat tukeneet Kuuban mielenosoituksia ja kehottaneet Kuuban hallitusta "kunnioittamaan oikeutta rauhanomaiseen kokoontumiseen".
 

Yhdysvaltain ulkoministeriö korosti kuubalaisten oikeutta "rauhallisiin" mielenosoituksiin. Yhdysvaltain kuubalaista alkuperää oleva senaattori Marco Rubio sanoi, että mielenosoitukset johtuivat Kuuban kansalaisten turhautumisesta sortojen ja ihmisoikeusloukkausten edessä.

    "Mielenosoitukset Kuubassa eivät ole pelkästään" pulaa ". Sosialismi lupaa taattua ruokaa, lääkkeitä ja tuloja, jos luovut vapaudestasi. Kun, kuten aina, se ei tuota, et saa takaisin vapautta. Siksi mielenosoittajat laulavat "Libertad", "Rubio twiittasi.


Kuuba pandemian aikana pakotettujen pakotteiden alaisena

Kuuba on asunut Yhdysvaltojen saartossa yli 60 vuoden ajan tekniikan ja muiden tuotteiden kuin humanitaarisen avun toimitusten täydellisen kauppasaarton alaisena. Territoriaaliset pakotteet ovat edelleen voimassa. On arvioitu, että tämä on maksanut kuubalaisille menetettyjä tuloja yli 120 miljardia dollaria.

Tänä lauantaina Havana ilmoitti eniten infektioita ja kuolemia COVID-19: stä kolmannen peräkkäisen päivän ajan: 6923 infektiotapausta ja 47 kuolemaa. Pandemian vuoksi suurin osa saaresta on öisin ulkonaliikkumiskielto.
Diaz-Canel kertoo, kuinka Yhdysvallat järjesti vallankumouksen Kuubassa

Kuuban johtaja, kommunistisen puolueen keskuskomitean ensimmäinen sihteeri ja presidentti Miguel Diaz-Canel, meni sunnuntaina San Antonio de los Banosiin ja kehotti sieltä kannattajiaan menemään kaduille ja valmistautumaan "taisteluun".

    "Emme salli kenenkään manipuloida tilannettamme, emme salli kenenkään puolustaa suunnitelmaa, joka ei ole Kuuban", Juventud Rebelde lainasi häntä.


Kuten Diaz-Canel totesi, Yhdysvallat toteutti Donald Trumpin puheenjohtajakauden alusta lähtien toimenpiteitä saarivaltioiden saarron vahvistamiseksi provosoidakseen siellä joukkomielenosoituksia. Yhdysvallat otti Kuuban myös terroristien sponsorien luetteloon.

Kuuban johtajan mukaan Yhdysvallat on jättänyt Havannan kahdesta päävaluutan lähteestä:

    Washington lopetti pankkisiirrot Yhdysvalloista Kuubaan...

    Washington hylkäsi Kuuban lääkärioperaatiot, jotka joutuivat joko lähtemään tai vähentämään läsnäoloaan monissa maissa.


Tämä tehtiin "tekosyynä" Kuuban kommunistien kyvyttömyydestä tarjota ihmisille välttämättömiä tavaroita tekosyynä "humanitaarisen avun antamiseksi", Diaz-Canel selitti.

Hänen mielestään tämä "apu", jos se sallitaan, "lopulta heikentää ihmisten itsemääräämisoikeutta ja itsemääräämisoikeutta, kuten olemme nähneet monta kertaa".

Kuuban presidentti lisäsi, että Yhdysvaltojen toimet aiheuttivat lisääntyneitä ongelmia, jotka liittyvät Kuuban talouden normaaliin kehitykseen tarvittavien resurssien ostamiseen tavaroiden ja resurssien tuotannon ja jakelun kanssa, mikä johti nykyisten ongelmien lisääntymiseen ja julkinen tyytymättömyys pandemian keskellä.

Tiesimme, ettei kukaan myy meille rokotteita, meillä ei ollut rahaa tulla kansainvälisille markkinoille ja ostaa niitä, joten loimme oman ja aloitimme rokotukset, presidentti kertoi.

Diaz-Canel totesi, että Washingtonin suunnitelma tuhota Kuuba oli ilmeinen verrattuna tapaan, jolla Yhdysvallat toimi uskollisia hallituksia kohtaan.

    "Miksi muihin pandemian huipun läpikäyneisiin maihin ei kohdistettu mediahyökkäyksiä, eikä niitä pakotettu alistumaan humanitaariseen toimintaan ongelmiensa ratkaisemiseksi? Luulen, että historia ja tosiasiat osoittavat, kuka on tämän takana, ja miksi he yrittävät estää ihmisiä ja johtaa heitä harhaan ", Diaz-Canel sanoi.


"Jos he (yhdysvaltalaiset poliitikot) ovat niin kiinnostuneita Kuuban auttamisesta ja maan ongelmien ratkaisemisesta, miksi he eivät vaadi saarron ja epäoikeudenmukaisen kansanmurhapolitiikan lopettamista? Millainen moraalinen perusta on tukea sitä, että ulkomainen hallitus voi harjoittaa tätä politiikkaa suhteessa pieneen maahan niin epäsuotuisissa tilanteissa? ", presidentti sanoi.

 Hän varoitti myös mielenosoittajia virheistä.

    "Ne, jotka tukevat Kuuban mielenosoituksia, eivät halua Kuuban pysyvän hyvällä terveydellä. Heidän periaatteensa, mallinsa on uusliberalistinen malli, tämä on sairaanhoitopalvelujen ja koulutuksen yksityistäminen - kaikkien tulisi tehdä parhaansa pelastaakseen itsensä."


Diaz-Canelin vetoomukset kuultiin. Havannassa ja muissa kaupungeissa pidettiin illalla hallituksia suosivia mielenosoituksia iskulauseilla: "Minä olen Fidel" tai "Canel, ystäväni, ihmiset ovat kanssasi".
Kuuba ei siedä pienintäkään anarkiaa

Moskovan valtion kansainvälisten suhteiden instituutin kansainvälisten suhteiden ja Venäjän ulkopolitiikan osaston päällikkö Boris Martynov kertoi Pravdalle. Ru, että Valkovenäjällä voisi nähdä tällaisen protestin.

    "Maailmassa käydään hybridisotaa ja siihen liittyy paljon rahaa", asiantuntija sanoi.


Hänen mukaansa elämä Kuubassa on vaikeaa lähinnä Kuuban saarron takia, jota amerikkalaiset ovat pitäneet yllä vuodesta 1961. Talouden käynnissä olevien uudistusten, sensuurin pehmenemisen yhteydessä on syntynyt uusia kanavia erilaisten oppositiovoimat ja tunteet, asiantuntija sanoi.

Boris Martynov uskoo, että kuubalaiset haluavat seurata Kiinan polkua yhdistämällä kommunistisen ideologian markkinatalouteen, mutta ollessaan lähellä Yhdysvaltoja, he toimivat varovaisesti.

"He ovat kahden sadan mailin päässä Yhdysvalloista eivätkä voi sallia edes pienintäkään anarkian merkkiä, edes pienintäkään tekosyötä - muuten puuttuminen alkaa huomenna. He ovat toteuttamassa uudistuksia, mutta nämä uudistukset kohdistuvat Kuuban ajattelutapaan, Kuuban historiaan ja Kuuban maantiede - tätä ei pidä unohtaa. Aina on niitä, jotka tukevat määrätietoisesti tyytymättömiä ", Boris Martynov sanoi.

Kuuban mellakat ennustavat vallankumousta Venäjällä

Hänen mukaansa Venäjän on ymmärrettävä, että Kuuban jälkeen Yhdysvallat pääsee Venäjälle.

    "On oltava rauhallinen ja itsepäinen, on jatkettava kulkemaan polkua, jota olemme kulkemassa, ja yritettävä olla antamatta syitä hallituksen vastaisille tunteille. Samalla Venäjän tulisi aina vastata ankarasti jokaiseen" erittäin todennäköiseen syytökseen ", jonka mukaan Tulee lännestä. Vaikuttaa siltä, ​​että länsi tiesi Navalnyn myrkytyksestä etukäteen, mikä käy ilmi OPCW: n vuoden 2020 raportista. Järjestivätkö he itse, jos tiesivät kaiken etukäteen? Venäjä nieli syötin ja alkoi tekosyitä taas ", Boris Martynov sanoi.

 

https://english.pravda.ru/world/147628-cuba/

 

Kommentit