IMF: TALOUDEN SIIRTYMÄAIKA on jo kestänyt liian kauan, mutta 2%:n inflaatio on kestävää - entinen katto | Peter Schiff


Kuukausia IMF myöntyi Yhdysvaltain keskuspankki Fedin kanssa ajattelemaan, että inflaatio on siirtymävaiheinen. Kuitenkin IMF äskettäin hyväksyi ajatuksen miten tämä siirtymäkausi on jo jatkunut pidempään kuin ollaan aluksi ajateltu. Nyt kuitenkin IMF myöntää korkeamman inflaation olevan kestävää. Mitä tulee seuraavaksi?

EKP juuri muutti politiikkaansa sallimaan korkeampaa inflaatiota Euroopassa. 2%:n inflaatio ei ole enää katto vaan päämäärä. EKP ei enää salli elinkustannusten kasvavan vähemmän kuin 2%:ä vuodessa tai euroa joka menettää vähemmän kun 2%:ä sen ostovoimastaan vuositasolla.

Mikä on hullua rahoituspolitiikan muutoksessa on miten EKP:n johtaja Lagarde juuri ilmoitti sen hyvinä uutisina. Totuus on, että pörssikuplien ja valtavan hallituksien kulutuksen lisäksi eurooppalaisten tulee myös kärsiä alemmasta elintasosta.

Ihmettelen vain, kauanko menee aikaa kunnes EKP:n 2%:n inflaatiokohteesta tulee pohja-arvo?

Kullan hinta on noussut 2,5 prosentillä kesäkuun matalasta tasosta. Kun sijoittajat odottavat Yhdysvaltain keskuspankki Fedin onnistuneesti taistelevan inflaatiota vastaan korkojen nostoilla, kultakaivososakkeet pääsivät juuri pois kesäkuun alhaisesta tasosta. Fed ei vaan ole kykenemätön voittamaan inflaatiotaisteluaan, mutta se ei edes astu taisteluareenalle ollenkaan.

Pääsyy miksi ihmiset välittävät siitä mitä keskuspankki #Fed väittää Yhdysvaltain taloudelle tapahtuvan on se miten he uskovat muiden ihmisten välittävän tästä. Tämä pitäisi olla ilmiselvää missä tahansa julkisessa edustuksessa, jonka Fed on tehnyt, liittyen talouden tulevan olemaan optimistinen, huolimatta sen todellisesta tilasta.

CNBC:n haastattelun aikana Yhdysvaltain energiaministeri Granholm kertoi Joe Squark:ille miten amerikkalaiset voivat korvata fossiiliset polttoaineet paljon kalliimmilla vihreillä polttoaineilla ilman että kenenkään tarvitsisi elää huonommassa elintasossa seurauksena. Täysin järjetöntä!

Markkinat varautuvat väärään lopputulokseen. Sijoittajat odottavat talouden hidastuvan samalla kun keskuspankki Fed pumppaa jarruja oikeamielisesti taistellakseen inflaatiota vastaan. Todellisuudessa Fed tulee astumaan kovemmin polttoaineeseen vaikka kun inflaatio kiihtyy estääkseen taloutta vaipumasta taantumaan.

Mitä kauemmin keskuspankki Fed odottaa vähentääkseen sen arvopaperien ostoja sitä kovemmaksi sen tulee vähentää. Tämä on koska mitä kauemmin Fed odottaa sen vaihtotaseen kasvavan ja mitä korkeammalle kansallinen velka kasvaa, sitä enemmän valtiovarainministeriö on riippuvainen Fedin tekemästä rahoittamisesta.

IMF:n johtaja varoittaa "pysyvästä" inflaation kasvusta Yhdysvalloissa:

https://twitter.com/PeterSchiff/status/1413141065779974145


Jos #Bitcoin romahtaa 10 tuhanteen dollariin, noin 85 prosentin romahdus sen korkeimmasta arvosta, niin miten sen mainostajat pumppaavat sen takaisin ylös? Kaiken kaikkiaan kun Bitcon oli yli 50 tuhannen dollarin arvossa he vakuuttelivat uusile ostajille heidän riskinsä olleen poistettu, ja laajalle levinnyt adoptio ja korkeamat hinnat tarkoittivat romahduksien olevan menneisyyden juttu.

Et voi myydä #Bitcoin :ia sijoittajille arvon kovasti pitävänä valuuttana tai turvasatamana, ja et voi kysyä heitä hyväksymään turvasataman asemaa jos markkinat saattavat menettää 85 %:ä arvostaan yllättäen, mutta ei hätää, tokihan Bitcoin nousee jälleen yhä korkeammalle kuin menneisyydessä.

Bitcoin tulee jatkamaan laahaamista oikealla olkapäällä pahaenteisenä pään ja olkapäiden merkkinä. Jos Bitcoin nousee kesäkuun alhaisimmasta tasosta, markkinat saattavat helposti romahtaa alle 10 tuhannen dollarin arvon, varsinkin jos kärsineet keinottelijat joutuvat myymään. Kukaan ei ota huomioon tätä mahdollisuutta.

Kommentit