Kojoottikapitalismin analyysi. Tarkoittaako uusi aikakausi kapitalismin vääjämätöntä epäonnistumista? | talouskirjat


Kapitalismin jälkeen | Ferguson Kennan
 

Thomas Pikettystä David Harveyyn tutkijat kyseenalaistavat yhä enemmän, olemmeko menossa post-kapitalistiseen aikakauteen. Jos on, merkitseekö tämä uusi aikakausi kapitalismin epäonnistumista ja vaihtoehtoisten järjestelmien syntymistä? Vai merkitseekö se kapitalismin viimeistä voittoa, kun se kehittyy pysäyttämättömäksi kokonaisuudeksi, joka saa uusia muotoja vastustuksensa nielemisen aikana?


Kun kapitalismi yhdistää johtavia tutkijoita akatemiasta tarjoamaan kilpailevia näkökulmia kapitalismin menneisiin inkarnaatioihin, nykyisiin olosuhteisiin ja mahdollisiin tulevaisuuteen. Jotkut kirjoittajat arvioivat kapitalismin klassiset teoriat uudelleen viimeaikaisten suuntausten, kuten kiinteistökuplat, velkahuojennukset ja globaalin luottokratian lisääntymisen, valossa. Toiset tarkastelevat Marxin kirjoituksia, työttömyyttä, varkautumista, kapitalistista realismia ja kojoottikapitalismia monien muiden aiheiden ohella. Media- ja muotoilutrendit löytävät nykyisen taloudellisen hetken keskeiset ideologiat, ja kirjoittajat pohtivat kaikkea todellisuus-TV: n säästöestetiikasta nestekiden viettelevään sileyteen.

Vaikka se tekee merkittäviä johtopäätöksiä globaaleista taloudellisista ilmiöistä, kapitalismin jälkeen kiinnitetään myös erityistä huomiota niin erilaisiin alueisiin kuin Kuubaan, Intiaan ja Latviaan, tutkimalla hyvin erilaisia ​​tapoja, joilla taloudelliset olosuhteet ovat vaikuttaneet valtion ja sen kansalaisten suhteisiin. Yhdessä nämä esseet herättävät provosoivia kysymyksiä siitä, kuinka meidän pitäisi kuvitella kapitalismi 2000-luvulla. Tuleeko kapitalismi, kuten kaikki taloudelliset järjestelmät, vai onko historiassa vai muualla piilotettua maailmaa, joka on jo postkapitalistinen ja tarjoaa vaihtoehtoisia ajatus- ja toimintamahdollisuuksia?

https://www.adlibris.com/fi/kirja/after-capitalism-9780813584263

 

Kommentit