Jymyuutinen! INFLAATIOPOMMI: USA:n YOY-vuositasolla tuotteiden hinnat kohosivat eniten 40 vuoteen, nyt kulutetaan luottokorteilla kun stimulusshekit loppuivat kesken! | Peter Schiff


"Onko sinulla käytettyä autoa, ostaisin yhden, häh?" tavallinen amerikkalainen toteaa. Nyt on käytetyjen autojen markkinat.

Stimulusrahajuhlat on jo vietetty, nyt luottokortit vinkuvat ihan uuteen elämään!

Siihen mennessä, kun #Fed myöntää lopulta, että korkeampi #inflaatio ei ole väliaikainen, on Fedille liian korkea, jotta se voi todella tehdä mitään estääkseen sen pahenemisen. Kun sijoittajat lopulta selvittävät tämän, Yhdysvaltain dollari ja bondit kaatuvat ja #kulta nousee.

Suuret kuukausittaiset #inflaationumerot, joita #Fed vaatii väliaikaisiksi, ovat pahenemassa. Niin suuret kuin hinnankorotukset olivatkin vuoden ensimmäisellä puoliskolla, hintojen nousut toisella vuosipuoliskolla ovat todennäköisesti suurempia, kun yritykset, jotka eivät halua nostaa hintoja, ja vihdoin laukaisevat pommin.

Paljon odotettua huonommat #inflaatiotiedot saivat sijoittajat jälleen ostamaan dollareita ja myymään #kullan. Milloin elinkeinonharjoittajat huomaavat, että #Fed ei voi taistella kaksinumeroista inflaatiota vuosineljänneksen koronnostoilla? Fed on niin kaukana inflaatiokäyrän takana, ettei se koskaan saavuta kiinni.

Kesäkuun yleiskuluttajahintaindeksi-CPI nousi 0,9%, eniten 13 vuoteen. Kuluttajahintaindeksi on noussut 3,7% vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Tällä nopeudella se nousee 7,5% vuonna 2021. Vuositasolla ydinarvo-CPI nousi 5,4%, eniten 30 vuoteen. YOY-VUOSITASON-tuotteiden hinnat nousivat 8,7%, eniten 40 vuoden aikana. Käytettyjen autojen hinnat nousivat kaikkien aikojen eniten.

No, loppuvatko juhlat sitten? Stimulusrahojen loputtua amerikkalaiset tulevat kuluttamaan luottokorttinsa nollaan. @schiffgold

https://twitter.com/peterschiff


Kommentit

Lähetä kommentti