Joe Biden tietää Ukrainan olevan Yhdysvaltain 2014 pystyttämä "roistonukkevaltio": Euroopan toiseksi köyhin maa | RT Mielipiteet


 

Biden ymmärtää vaaran aivan liian hyvin vuonna 2014 viljellystä roistovaltiosta.

Biden tietää, että Ukrainasta tulisi huono Naton liittolainen; hän kannusti korruptioon ja auttoi rikkomaan valtion


Finian Cunningham 

Kirjoittaja on palkittu toimittaja. Yli 25 vuoden ajan hän työskenteli alitoimittajana ja kirjailijana muun muassa The Mirrorissa, Irish Timesissa, Irish Independentissä ja Britain's Independentissä.
 

Jos on yksi länsimainen johtaja, joka tietää korruption syvyyden Ukrainan politiikassa, sen on oltava Yhdysvaltain presidentti Joe Biden. Hänen itsepäinen poikansa Hunter lypsää maata, kun isä sementoi vuoden 2014 vallankaappausta Kiovassa.

Presidentti tietää, että iloiset puheet Nato-jäsenyyden uudistuksista ovat merkityksettömiä lattioita piilottaakseen toimintahäiriön, jonka hän auttoi luomaan.

Biden on myöhässä kutsunut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn ensi kuussa Valkoiseen taloon huolimatta huolestuttavista raporteista hänen sensuroivasta tiedotusvälineistään ja sananvapaudestaan ​​sekä sulkemalla demokraattisen opposition. Nämä rikkomukset eivät ilmeisesti häiritse setä Samia. Mutta mikä on ongelmallista - vaikkakaan sitä ei ilmoiteta ulkoisesti - on Ukrainan korjaamaton korruptio. Ja arvaa kuka tietää kaiken siitä?

Joe Biden oli Ukrainan "uudistusten" pistemies Obaman hallinnon aikana, kun hän oli varapuheenjohtaja, sen jälkeen kun Kiovan länsimaiden tukema vallankaappaus demokraattisesti valittua presidenttiä vastaan ​​helmikuussa 2014.

Tämän lisäksi tuolloin toiseksi korkein Yhdysvaltain virkamies käytti sitten poliittista vaikutusvaltaansa saadakseen poikansa Hunterin ukrainalaisen kaasuyhtiön Burisman hallitukseen 50 000 dollarin kuukausitulolla, joka on omaisuus Euroopan toiseksi köyhimmässä maassa. - vaikka Hunter Bidenillä ei ollut asiaankuuluvaa työkokemusta.

Suurimmaksi osaksi demokraattisten yritysten tiedotusvälineiden ansiosta tämä poliittisen vaikuttamisen skandaali on haudattu - hylätty Donald Trumpin ja hänen republikaanien kannattajiensa salaliittoteoriana. Jälkimmäiset ovat varmasti alttiita hassuille teorioille. Siitä huolimatta tarina Bidenien polvesta korruptioon Ukrainassa on tarpeeksi todellinen. Biden jopa kehui julkisesti siitä, kuinka hän varatoimitusjohtajana karkotti henkilökohtaisesti Ukrainan valtion syyttäjän, joka sattui tutkimaan korruptiota Burisma-yhtiössä, jonka hallituksessa Hunter Biden istui.

Tämä tausta selittäisi viimeisimmän vastalauseen Ukrainan pyrkimyksille liittyä Naton sotilasliittoon. Se ei ole voinut virallisesti hakea jäsenyyttä vuosia huolimatta siitä, että Naton jäsenet toimittavat tappavia aseita ja sotilaskouluttajia Ukrainalle, jota liiton kielellä sanotaan "parannettujen mahdollisuuksien kumppaniksi".

Silti Naton täysjäsenyys kiertää entistä Neuvostoliittoa paljon Kiovan viranomaisten turhautumisen vuoksi.

Tällä viikolla Valkoinen talo pakotti Zelensky tekemään kiusallisen peruutuksen hänen versiostaan ​​puhelusta Bidenin kanssa. Zelensky väitti aluksi, että Yhdysvaltain presidentti tuki Ukrainalle jäsenyyden toimintasuunnitelmaa liittyäkseen 30-jäseniseen ryhmään. Mutta kävi ilmi, että Biden ei. Kiovan oli sitten myönnettävä, että se luonnehti väärin puhelinkeskustelua.

Brysselissä toimiva, mutta Yhdysvaltojen vetämä liitto määrää, että ehdokasvaltioille on asetettu tiukat kelpoisuusvaatimukset. Näihin kuuluu, että ehdokasmaa ei ole osallisena missään nykyisessä sisäisessä sisäisessä konfliktissa eikä sillä ole kiistaa naapurivaltioiden kanssa. Menestymisen onnistumiseksi tulevilla jäsenillä on myös oltava toimivat liberaalit demokratiat ja markkinataloudet sekä sotilaalliset standardit, jotka ovat verrattavissa Naton nykyisiin joukkoihin.

Väitetysti Ukraina epäonnistuu surkeasti joka suhteessa. Se on kestänyt seitsemän vuotta kestäneen konfliktin irtautuneiden Donbassin alueiden kanssa idässä sekä suurten epäkohtien - useimmiten keksitty - Venäjän kanssa, joka tukee tasavaltoja, mutta ei tunnusta niitä itsenäisinä. Ukrainan poliittinen talous on kaukana länsimaisen terveystarkastuksen takia korruptiosta ja kronismiista. Sen armeijalla on puolisotilaallisia uusnatsien kokoonpanoja, kuten pahamaineinen Azovin pataljoona. Ja Zelensky ottaa käyttöön lain, joka ei sisällä etnisiä venäläisiä Ukrainan alkuperäiskansojen luettelossa.

Zelensky on myös antanut presidentin asetuksia poliittisen opposition sulkemisesta. Hän määräsi äskettäin sulkemaan hallintoaan kriittiset tiedotusvälineet, mitä on sanottu hyökkäykseksi sananvapautta vastaan.

Länsimaiset uudistuspyynnöt ovat pudonneet kuuroille korville, ja jos on, Ukraina on liukumassa kohti toimintahäiriöitä.

Mikään Naton oletetuista standardeista ei kuitenkaan ole estänyt aikaisempien jäsenyyksien sopimista.

Maat kuten Portugali ja Turkki hyväksyttiin Natoon huolimatta siitä, että heillä oli tuolloin sotilaallinen diktatuuri. Turkilla ja Kreikalla on pitkään jatkunut alueellinen kiista Kyproksesta ja Välimeren vesistä. Uusimmat jäsenet Balkanin alueelta, Albaniasta ja Pohjois-Makedoniasta ovat myös pilaantuneet korruption maineeseen ja naapureiden kanssa käytyihin alueellisiin kiistoihin.

Siksi mikä tekee Ukrainan soveltamisesta Yhdysvaltojen johtamaan sotilasryhmään niin ongelmalliseksi? Ja miksi Biden on siirtynyt voimakkaasti tällä viikolla tukahduttamaan Kiovan jäsenyyden toiveet?

Ero on Bidenin henkilökohtaisella tietämyksellä Ukrainan endeemisestä korruptiosta. Oman perheensä röyhkeästä osallistumisesta ja rikastumisesta hän tietää, että maa on uudistamaton länsimaiden tukeman hallinnon vallitsevan politiikan aikana.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken - joka oli aiemmin myös Barack Obaman hallinnon keskeinen jäsen Kiovan vuoden 2014 vallankaappauksen aikana - viittaa pimeässä Ukrainan "sisäisiin uhkiin", jotka johtuvat järjestelmällisestä korruptiosta.

Bidenin kaltaiset ihmiset tietävät läheisesti, mikä korikorvaus on Ukrainan hallituksella. Huolimatta aseiden ja huulten tarjonnasta Kiovan tukemisesta "Venäjän aggressiota" vastaan, 46. presidentti tietää enemmän kuin kukaan, kuinka mieletöntä olisi Ukrainan hyväksyminen Naton joukkoon. Koska Biden on osallisina tämän sekaisin olevan valtion ja sen irrationaalisen russofobian tekemisessä, joka kutsuu aloittamaan sodan Venäjän kanssa.

Ukraina piikkinä Venäjän puolella on yksi asia. Casus bellin luominen Naton kautta on aivan toinen asia. Biden ymmärtää vaaran aivan liian hyvin vuonna 2014 viljellystä roistovaltiosta.

https://www.rt.com/op-ed/526182-biden-ukraine-nato-corruption/

 

Kommentit