CommonDreams | "ARMOTON sotarikollinen" ja entinen puolustusministeri Donald Rumsfeld kuoli 88 vuotiaana


"Ainoa juttu joka mikä on traagista Donald Rumsfeldin kuoleman suhteen on ettei se tapahtunut irakilaisessa vankilassa."

DONALD RUMSFELD, entinen kongressiedustaja, lukuisten republikaanipresidenttien neuvonantaja, sekä puolustusministeri - jonka perintö määritellään pitkälti valheitensa pohjalta jotka hän teki palveluksessaan loputtoman sodan kanssa Irakissa, jossa kuoli ainakin satoja tuhansia ihmisiä. Henkilö kuoli 88 vuotiaana. 

Siihen aikaan, kun hänet valittiin silloisen presidentti George W. Bushin puolustusministeriksi, Rumsfeld oli jo ollut merivoimien veteraani, nelivuotinen Yhdysvaltain republikaanien kongressiedustaja ja entisten presidenttien Richard Nixonin ja Gerald Fordin neuvonantaja - joille hän oli palvellut puolustusministerinä.

1980-luvun alussa presidentti Ronald Reagan lähetti toistuvasti Rumsfeldin erityislähettilääksi Irakiin, jonka julma diktaattori Saddam Hussein oli tuolloin tärkeä Yhdysvaltain liittolainen. Rumsfeldin ja Husseinin surullisen kädenpuristus johti tappavien kemiallisten ja biologisten materiaalien siirtämiseen Yhdysvalloista ja liittolaisista Irakiin. Tämän jälkeen Hussein aseisti komponentit ja iski joukkotuhoaseet sekä Iranin joukkojen - Reaganin hallinnon avustuksella - että irakilaisten kurdien välille, aiheuttaen kansanmurhan (pdf) Anfal-kampanjan aikana.

Bushin puolustussihteerinä Rumsfeld - joka toimi General Instrument- ja Gilead Sciences -yritysten toimitusjohtajana tai puheenjohtajana - palkkasi entisen yritysjohtajan sisäpiirin valvomaan Pentagonin toimintaa, mukaan lukien ilmavoimien sihteeri James G. Roche (Northrop Grumman), laivaston sihteeri. Gordon England (General Dynamics) ja armeijan sihteeri Thomas E. White (Enron). Osaston aseteollisuuden vaikutus Rumsfeldin toimikaudella oli niin suuri, että yksi kommentaattori kuvaili sitä nimellä "Department of Defense, Inc."

CommonDreams

https://www.commondreams.org/news/2021/06/30/merciless-war-criminal-and-ex-defense-secretary-donald-rumsfeld-dead-88

 


Kommentit