Aseteollisuus. F-35:n kilpailija Venäjän ilmailun uusi häivehävittäjä esillä MAKS-2021-ilmanäytöksesä. | TASS


Venäjän puolustusteollisuus | 13. heinäkuuta 15:27 | Uusi venäläinen hävittäjä kilpailemaan Yhdysvaltain F-35-lentokoneiden kanssa, kertoo asiantuntija


Käytettävissä olevien tietojen mukaan koneessa on matalat tutka-allekirjoitukset eri kaistoilla, suuri työntövoima-painosuhde, suuri aseen hyötykuorma ja edistyksellinen ilma-laukaisu


Moskova, 13. heinäkuuta / TASS /. Viimeisin taistelukone, jonka Venäjä paljastaa MAKS-2021-ilmailunäyttelyn ensimmäisenä päivänä, kilpailee Yhdysvaltain viidennen sukupolven F-35-lentokoneen kanssa, Aviaport Aviation News Agency -yhtiön pääjohtaja Oleg Panteleyev sanoi tiistaina.


"Englanninkieliset tiiserit ja alueet, jotka lentäjät esittivät Rostecin [valtion tekninen yhtiö] julkaisemassa videossa, viittaavat siihen, että kotimainen kevyt hävittäjä kilpailee Yhdysvaltojen F-35-lentokoneiden kanssa ulkomaisilla markkinoilla. Olen varma, että hävittäjän esitys MAKS-2021: ssä luo wow-vaikutuksen. Ei ole sattumaa, että [Venäjän valtion aseiden viejä] Rosoboronexport on kutsunut yli 120 valtuuskuntaa 65 maailman maasta ilmailunäyttelyyn", hän sanoi.

Asiantuntija huomautti, että koneen suorituskykyominaisuuksista on toistaiseksi vähän tietoa. Käytettävissä olevien tietojen mukaan uusimmalla hävittäjällä on matalat tutka-allekirjoitukset eri taajuusalueilla, suuri työntövoima-painosuhde, suuri aseen hyötykuorma ja edistyksellinen ilmaan laukaistava aseistus, asiantuntija huomautti.

"Ei ole epäilystäkään siitä, että Venäjä pystyy tällä vuosikymmenellä palauttamaan läpimurtoisten lentokoneiden alustojen tandemin: raskas Su-57 [viidennen sukupolven hävittäjä] ja uuden kevyen lentokoneen, joka on suunniteltu selviytymään taktisista tehtävistä", asiantuntija sanoi.

Rostecin tiedotustoimisto ilmoitti aiemmin tiistaina, että Venäjän United Aircraft Corporation (UAC, osa Rostecia) esittelee periaatteessa uuden sotilaskoneen MAKS-2021 kansainvälisen ilmailunäyttelyn ensimmäisenä päivänä Zhukovskyn kaupungissa Moskovan lähellä. Hankkeen virallinen verkkosivusto paljastettiin myös keskiyön lähtölaskennalla koneen 20. heinäkuuta ensi-iltaan.

Lähteenä kotimaisessa lentokoneteollisuudessa kertoi TASSille tämän vuoden keväällä, Sukhoi Aircraft Company (osa United Aircraft Corporationia) kehittää ensimmäistä venäläistä yksimoottorista kevyttä taktista hävittäjää, jolla on yliäänenopeus ja matalan tutkan allekirjoitus...

TASS

https://tass.com/defense/1313515Kommentit