Äärioikeiston rahakone on kaikkea muuta kuin rikki Yhdysvalloissa, "epäillään terrorismista" | Southern Poverty Law Center

  • Amerikan äärioikeisto saa useita miljoonia dollareita lahjoituksina kommunismin pelossa: terrorismikytkökset, ja "konservatiivisen liikkeen pimeän rahan pankkiautomaatiksi" kutsuttu toiminta huolestuttavat.
  • Lahjoittajat pumpasivat miljoonia dollareita valkoisiin kansallismielisiin viharyhmiin: epäilynä terrorismikytkös?

Southern Poverty Law Center

17. kesäkuuta 2021 | Alex Kotch ja Michael Edison Hayde | Lahjoittajat antoivat merkittävälle valkoiselle kansallismieliselle viharyhmälle VDARE: lle 4,3 miljoonaa dollaria vuonna 2019, yli kahdeksan kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin, Hatewatchin saaman ja jaetun median ja demokratian keskuksen (CMD) verotietojen mukaan.

Suuri summa edustaa ennennäkemätöntä vuotuista vetoa yhdelle amerikkalaisvalkoiselle nationalistiryhmälle ja viittaa siihen, että konservatiivisen liikkeen suurirahaiset lahjoittajat saattavat siirtää rikkautensa äärimmäisempiin syihin Donald Trumpin nousun seurauksena.

Aikana, jolloin valkoiset nationalistit omaksuvat yhä enemmän hajautettua online-aktivismia, VDARE erottuu organisatorisesta kyvystään ja linkeistään valtaan. Hatewatch yhdisti Trumpin entiset hallintovirkailijat Stephen Miller ja Julia Hahn sen perustajaan Peter Brimelowiin tarinasarjassa. (Miller kutsui Brimelowin puhumaan Duke-yliopistoon, kun hän opiskeli siellä, ja Brimelow viittasi kirjailijoiden työpajaan, johon Hahn osallistui hänen kanssaan Hatewatchille vuotaneissa yksityisissä sähköpostiviesteissä.) Julkkisten maahanmuuttajavastainen kolumnisti Ann Coulter osallistuu ryhmän verkkojulkaisuun. Fox News -asiantuntija Laura Ingraham uudelleentwiittasi VDARE-viestin, jossa syytettiin ei-valkoisia työntekijöitä COVID-19-taudinpurkauksesta viime vuonna.

Jopa tällaisten näkyvien siteiden kanssa valtavirtaan oikealle, VDARE omaksuu agendan, joka suoraan tai epäsuorasti viljelee radikaalin äärioikeiston maailmankuvaa kannattajilleen. Brimelowin ryhmä julkaisi anteeksipyynnön sekä terroristien manifestista vuonna 2019 että vuoden 2017 tappavasta "Unite the Right" -mallista Charlottesvillessä, Virginiassa, kolmantena vuosipäivänä. Ryhmä tukee valkoisen kansanmurhan salaliittoteoriaa, jonka monet katsovat innoittaneen äärioikeistolaisten terrori-iskuja Pittsburghissa Pennsylvaniassa; El Paso, Texas; ja Christchurch, Uusi-Seelanti, viime vuosina. Yhdistä oikea järjestäjä Jason Kessler julkaisi VDAREn verkkosivustolla viestin "Kyllä, Virginia (uskalla), on olemassa sellainen asia kuin valkoinen kansanmurha", alle kaksi kuukautta ennen uusnatsin murhaa rasisminvastaisen mielenosoittajan Heather Heyerin tapahtumassa. VDARE on myös kirjoittanut romanttisella tavalla kapinasta, joka käytiin Yhdysvaltain Capitolissa 6. tammikuuta.

Dissident Right on älyllinen liike. Kulttuurimarxistit pitävät ajatuksiamme vaarallisina, mutta meitä on melko vähän. Se, mitä näit ostoskeskuksessa ja jopa Capitolissa, ei ollut älyllistä liikettä - se oli amerikkalaisia ​​ihmisiä”, Brimelow kirjoitti Capitoliumin kapinasta julkaisussa, joka julkaistiin hänen verkkosivuillaan 14. tammikuuta.

Hatewatch ja CMD pyysivät Brimelowia kommentoimaan tätä tarinaa.

"Lahjoitukset lisääntyvät, koska isänmaat ovat yhä vihaisempia sinun kaltaisista kommunisteista", hän kirjoitti sähköpostivastauksessaan.

Yleinen rahoitus radikaalia esityslistaa varten

VDAREn äskettäinen varainhankinnan taito on sama kuin republikaanipuolueen omaksuminen entisen presidentin Trumpin ja hänen seuraajiensa edistämään maahanmuuttajien ja demokratian vastaisen maailmankuvan kanssa. Lahjoitukset VDARE-säätiölle, joka on ryhmän toimintaa rahoittava voittoa tavoittelematon järjestö, kasvoi koko Trump-aikakauden ajan, CMD totesi ja huipentui lähes 4 miljoonan dollarin kasvuun vuosina 2018-2019. (Lahjoittajat antoivat VDARE: lle noin 385000 dollaria vuonna 2017 ja 500000 dollaria vuonna 2018, verotiedot osoittavat.)

DonorsTrust, Charles Kochiin, Mercer-perheeseen ja muihin samanmielisiin miljardööreihin sidottu oikeistolainen rahoitusväline, pumpasi 1,5 miljoonaa dollaria VDAREen vuonna 2019, CMD aiemmin ilmoitti. Nämä verotiedot osoittavat, että DonorsTrustista tuleva tumma raha muodostaa vain hieman yli kolmanneksen VDAREn tuloista kyseisenä vuonna. DonorsTrustin toimitusjohtaja Lawson Bader antoi seuraavan lausunnon vastauksena tämän tarinan havaintoihin:

DonorsTrust antaa avunantaja-neuvonantajiensa eikä DonorsTrustin itselleen luoda luettelon ensisijaisista ja laillisesti tunnustetuista hyväntekeväisyysjärjestöistä ja yleisen edun mukaisista organisaatioista (jotka on laillisesti luonut ja tunnustanut Sisäinen verovirasto ja jotka saavat alle 25% valtion tuloista)...), jota he haluavat erikseen tukea. Tuemme hyväntekeväisyysvapautta ja suojelemme luovuttajien aikomuksia ottamatta poliittisia kantoja. Tilinhaltijoidemme tukemista poliittisista ryhmistä monilla on kilpailevat tarkoitukset ja tehtävät, kuten Perheen tutkimusneuvosto ja Seksityöntekijöiden koulutussäätiö.

Helmikuussa 2020 VDARE maksoi 1,4 miljoonaa dollaria käteisenä linnan ostamiseksi Berkeley Springsistä, Länsi-Virginiasta. Osto tarjoaa pienen ikkunan, kuinka VDARE saattaa käyttää vasta hankittua varallisuuttaan.

Black Lives Matter -mielenosoitusten aikana kesäkuussa 2020, kun Minneapolisin poliisi murhasi George Floydin, VDARE esiintyi VICE Kanadan toimittajina ja pyysi rasismin vastaisia ​​mielenosoittajia tunnistamaan itsensä nimen ja kasvonsa yleisön keskuudessa YouTubessa. Facebook ja YouTube ovat sittemmin keskeyttäneet VDAREn tilit. Ryhmä törmäsi myös puolustusryhmään Derek Chauvin, Minneapolisin poliisi, tuomaristo, joka tuomittiin huhtikuussa Floydin murhasta.

Suuri liikevaihdon nousu toimi hyvin Brimelowille, jonka palkka lähes kaksinkertaistui edellisvuodesta. Asiakirjojen mukaan Brimelow ansaitsi noin 182 000 dollaria vuonna 2018. VDARE maksoi hänelle vuonna 2019 noin 345 000 dollaria. VDARE-säätiö näyttää olevan valmis säilyttämään palkkansa, koska voittoa tavoittelematon järjestö päätti vuoden pankissa yli 3,5 miljoonaa dollaria.

"Palkkani ei kaksinkertaistunut", Brimelow kirjoitti sähköpostivastauksessaan.

Lahjoittajien neuvomat rahastot ajavat ääriliikkeitä valtavirtaan

DonorsTrust ja muut vastaavasti strukturoidut rahastot lahjoittavat vuosittain monille viharyhmille VDAREn ulkopuolella. DonorsTrust, jota Mother Jones -julkaisu on kutsunut "konservatiivisen liikkeen pimeän rahan pankkiautomaatiksi", on lahjoittajien neuvonantajana toimiva rahasto (DAF), mikä tarkoittaa, että se hallinnoi asiakkailleen henkilökohtaisia ​​hyväntekeväisyystilejä maksua vastaan. Nämä asiakkaat, jotka voivat suojata henkilöllisyyttään yleisöltä DonorsTrustin avulla, "neuvoo" DonorsTrustia siitä, mihin rahat menevät, mutta organisaatiolla on täydellinen laillinen valta päättää, mitkä organisaatiot saavat rahat.

Verovähennyksen saamiseksi lahjoittajien on luovutettava omaisuuden omistusoikeus DAF: n sponsorille sopimuksella. Näin ollen DonorsTrust omistaa rahat ja voi tehdä sen kanssa valitsemansa 501 (c) (3) verolain rajoissa.

DonorsTrustin toimitusjohtaja Lawson Baderin väite, jonka mukaan "lahjoittaja-neuvonantajat" luovat luettelon hyväksyttävistä voittoa tavoittelemattomista vastaanottajista, näyttää vääristävän tosiasiat. Rahaston omassa lahjoittajaesitteessä todetaan, että ryhmän hallitus, johon kuuluu Bader, hyväksyy vastaanottajat.

Vuonna 2019 DonorsTrust toimitti 10 500 dollaria myös New Century Foundationille, joka on voittoa tavoittelematon järjestö Jared Taylorin valkoisen kansallismielisen amerikkalaisen renessanssin aikakauslehden ja verkkosivuston takana. Taylor ei tuskin ole hämärä pelaaja amerikkalaisten valkoisten supremacistien liikkeessä. Brimelowin yhteistyökumppani, joka jakoi näyttämön hänen ja Richard Spencerin kanssa vuonna 2016 järjestetyssä alt-right -tapahtumassa, Taylor mainitsee verkkosivustollaan epäinhimillistävää pseudotietettä, mukaan lukien myytin, jonka mukaan mustat ihmiset ovat alttiita olemaan vähemmän älykkäitä kuin muut rodut.

Harvat DAF-sponsorit rajoittavat varojensa saajia yli vaatimuksen, jonka mukaan näiden voittoa tavoittelemattomien järjestöjen on oltava hyvässä asemassa sisäisen veroviraston kanssa. Vaikka DonorsTrust on ylivoimaisesti tunnetuin luovuttaja valkoisten kansallismielisten viharyhmien kanssa, se ei ole yksin. Useat kaupallisesti rahoitetut ajoneuvot ovat olleet vihan rahoittamiseen vuosia.

Jättiläiset DAF-sponsorit, mukaan lukien Fidelity Charitable - Yhdysvaltojen suurin hyväntekeväisyysjärjestö - Vanguard Charitable ja Schwab Charitable ovat kaikki antaneet VDARE: lle ja muille viharyhmille eivätkä muuttaneet toimintatapojaan merkittävästi sen jälkeen, kun Sludge paljasti nämä lahjoitukset. Nämä hyväntekeväisyysjärjestöt eivät ole laillisesti sidoksissa tytäryhtiöihin, mutta ne toimivat yhdessä. Esimerkiksi Fidelity Investments ei ole laillisesti sidoksissa Fidelity Charityyn, mutta jälkimmäinen maksaa edelliselle sijoituspalveluista.

Fidelity Charitable antoi lähes 40 000 dollaria VDARE-säätiölle sen vuosina 2017–19 verovuosien aikana liittovaltion verotietojen mukaan. New Century -säätiö on saanut vielä enemmän Fidelityn DAF-sponsorilta, noin 114 000 dollaria saman ajanjakson aikana. Vanguard Charitable antoi VDARE-säätiölle 30000 dollaria tilikausilta 2017-19. Schwab Charitable lahjoitti 11 300 dollaria tilikausilta 2018-19, mutta ei osallistunut VDARE-ohjelmaan tilikaudella 2020. Tilikauden 2020 verotiedot Fidelity Charitable- ja Vanguard Charitable -yrityksistä eivät ole vielä saatavilla.

Yksi säätiö, joka lopetti virallisesti VDARE-rahoituksensa, on Inland Northwest Community Foundation -säätiö, jota nyt kutsutaan Innovia-säätiöksi. Vuosien ajan se oli helpottanut varakkaan lahjoittajan panosta VDAREen. Huolimatta toimitusjohtajan toistuvista vetoomuksista vihanvastaisen politiikan omaksumiseen, säätiön hallitus teki vasta kansallisen lehdistön, myös SPLC: n, huomion jälkeen.

...

https://www.splcenter.org/hatewatch/2021/06/17/donors-pumped-millions-white-nationalist-group

 

Kommentit