Yhdysvaltain keskuspankki kiittää huumekartellia | Institute for Policy Studies


 

Tunnettu Fakta: Huumekartelli pesee kerralla jopa 100 miljardia dollaria Yhdysvaltain valtionobligaatiopapereissa bondeissa

MAAILMANKAUPASTA 8% on huumekauppaa, ja se on arviolta 400 miljardia dollaria arvoltaan kasvaen kokoajan:

Huumekauppa ja rahanpesu


Laittomien huumeiden kaupan arvioidaan olevan 400 miljardia dollaria vuodessa, ja sen osuus YK: n mukaan on 8% kaikesta kansainvälisestä kaupasta.

1. kesäkuuta 1998, Scott Ehlers

Avainkohdat


Huumekauppiaat pyrkivät muuttamaan rikollisesta toiminnastaan ​​saadut rahalliset tulot näennäisesti laillisiksi lähteiksi. Tätä kutsutaan rahanpesuksi.
Yhdysvaltain rahoitusjärjestelmän kautta kulkevien huumeiden tuottojen arvioidaan olevan jopa 100 miljardia dollaria vuodessa.
Monet maat ovat kriminalisoineet rahanpesun ja ottaneet käyttöön pankkisäännökset rahanpesun estämiseksi ja rikollisen toiminnan varojen havaitsemiseksi ja takavarikoimiseksi.

Laittomien huumeiden kaupan arvioidaan olevan 400 miljardia dollaria vuodessa, ja sen osuus YK: n mukaan on 8% kaikesta kansainvälisestä kaupasta. Laittoman toiminnan tuottojen sijoittamiseksi ja varojen hallinnan välttämiseksi huumekauppiaiden on muutettava rikollisesta toiminnastaan ​​saadut rahalliset tulot näennäisesti laillisista lähteistä. Tätä kutsutaan rahanpesuksi.

Toukokuussa 1998 pitämässään puheessa presidentti Clinton julisti: "Jopa 500 miljardia dollaria rikollista tuottoa joka vuosi - enemmän kuin useimpien maiden BKTL - pestään, naamioidaan laillisiksi tuloiksi, ja suuri osa siitä siirtyy rajojemme yli." Jopa 100 miljardia dollaria vuodessa huumeiden salakuljetusta käy läpi Yhdysvaltain rahoitusjärjestelmän, FinCENin mukaan.

Vaikka huumeiden rahanpesua on monia tapoja, prosessiin kuuluu yleensä kolme perusvaihetta. Ensimmäinen vaihe, "sijoittaminen", tarkoittaa huumausaineista saatavan tuoton hävittämistä kotimaisille pankeille ja ulkomaisille rahoituslaitoksille. Toinen vaihe, "kerrostaminen", siirtää varoja useiden rahoituslaitosten välillä piilottaakseen lähteensä ja omistuksensa sekä peittäen kirjausketjun. Tähän voi liittyä pankkisiirtoja tai offshore-paratiiseissa toimivia yrityksiä. Kolmannessa vaiheessa, "integraatio", luodaan laillinen selitys varoille. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi peiteyhtiöiden kautta, väärällä laskutuksella, ostamalla rahoitusvälineitä (osakkeet, joukkovelkakirjat ja talletustodistukset) tai sijoittamalla kiinteistöihin, matkailuun ja muihin laillisiin yrityksiin.

https://ips-dc.org/drug_trafficking_and_money_laundering/

Kommentit