TASS | Vladimir Putin: Varmasti brittialus teki provokaation tarkoituksella

 

VLADIMIR PUTIN lätkäisee brittialuksen tapausta Krimillä provokaationa

BRITTIALUKSEN tunkeuduttua Venäjän omille vesistöille Mustalla merellä, suoritti se eräänlaista tiedustelu tehtävää, Venäjän presidnetti Putin aprikoi. 

MOSKOVA, 30. kesäkuuta (TASS) - Selkkaus brittiläisen ohjustuhoajan Defenderin kanssa Krimillä oli selvä provokaatio, Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi hänen vuotuisella kysymystunnilla keskiviikkona.

"Tämä on, tietenkin, provokaatio, joka on erittäin selvä: Mitä nämä provosoijat halusivat näyttää ja mitkä olivat päämäärät joita he halusivat ajaa? Ennen kaikkea, se [provokaatio] oli mittava ja sen teki ei vain britit, mutta myös amerikkalaiset koska ennen kyseisen brittialuksen tultua meidän piirivesille iltapäivällä, aikaisin aamulla kello 07:30 oli paikalle jo tullut Yhdysvaltain strateginen tiedustelukone Naton lentokentältä Kreikasta Kreetan saarelta, näin uskoisin. Myöhemmin minä sain raportin tästä. Me näimme sen ja kävimme läpi sen tarkasti," venäläinen johtaja kertoi Q&A:ssa.

Brittiläisen sotalaivan poikkeutuminen Venäjän piirivesille Mustalla merellä ajoi tiedustelupyrkimyksiä, Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi. "Oli ihan selvä aluksen tultua vesille sotilaaallisissa päämäärissä, yrittäen tiedustelulentokoneen avuin saada selville mitä meidän venäläisten asevoimien vastaus tulisi olemaan, tämän kaltaisiin tekoihin, ja jotta saataisiin selville mitkä laitokset aktivoituisivat, missä ne ovat ja miten ne toimivat. Me näimme ja tiesimme tämän, joten toimme julki meidän mielestämme asiaankuuluvaa tietoa aiheesta." Putin kertoi kyselytunnilla.

"Mahdollisesti, olen tuonut julki salaisuuden, minun pahoitteluni armeijalle,..."  - Putin

TASS


Kommentit