TASS | Venäläinen koronarokote tehokas myös uusia koronakantoja vastaanKoronaviruspandemia, 24. kesäkuuta 17:54


EpiVacCorona-rokote, tehokas Delta- ja Delta Plus COVID -variantteja vastaan

Delta-koronaviiruskanta havaittiin ensimmäisen kerran Intiassa lokakuussa 2020

SOCHI, 24. kesäkuuta / TASS /. EpiVacCorona-rokote on tehokas uuden koronaviruksen kaikkia vaarallisia mutaatioita vastaan, mukaan lukien Delta- ja Delta Plus -kannat, kertoi torstaina Vector State Virology and Biotechnology -tutkimuskeskuksen johtaja Rinat Maksyutov.


"Kaikki huolta aiheuttavat mutaatiot - Alfa, Beta, Gamma, Delta ja Delta Plus eivät tunkeudu valitun peptidin rakenteeseen", hän sanoi kolmannen kansainvälisen konferenssin "Global Biosecurity Challenges: Problems and Solutions" aikana.

Maksyutov selitti, että tämä peptidi on EpiVacCorona-rokotteen perusta, joten se on vastustuskykyinen muutoksille.

Keskiviikkona NDTV-kanava ilmoitti lääketieteellisiin lähteisiin vedoten, että Intiassa on noin 40 ihmistä, jotka ovat saaneet uuden koronaviruskannan nimeltä Delta Plus.

Delta-koronaviruskanta havaittiin ensimmäisen kerran Intiassa lokakuussa 2020. Tätä muunnosta kutsutaan usein Intian kannaksi. Aikaisemmin All India Institute of Medical Sciences ilmoitti, että tämä kanta voi tartuttaa ihmisiä myös sen jälkeen, kun heidät on rokotettu Intiassa käytetyillä Covaxin- ja Covishield-jabsilla. Delta Plus -vaihtoehtoa pidetään vieläkin tarttuvampana.

TASS

https://tass.com/society/1306929

Kommentit