TASS | Putin: Maailmantalouden kasvu ylittää 10-vuotisen ennätyksen: Nord Stream 2 lähes valmis...

Putin tarjoaa kaasua Eurooppaan, C OVID-19-rokotuksia ulkomaalaisille SPIEF-puheessaan

Venäjän presidentti huomautti, että Moskova oli valmis avaamaan rajat ulkomaalaisille, jotka haluavat saada venäläisiä koronavirusrokotteita, ja ilmoitti Nord Stream 2 -kaasuputken ensimmäisen merkkijonon valmistumisesta


ST. PETERSBURG, 4. kesäkuuta / TASS /. Maailmantaloudessa kasvunopeus voi olla korkein vuosikymmenien ajan koronaviruspandemian aiheuttaman laskun jälkeen, kun taas Venäjän talous on jo lähestymässä kriisiä edeltävää tasoa, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Pietarin kansainvälisen talousfoorumin täysistunnossa ( SPIEF) perjantaina.


Hän huomautti, että Moskova oli valmis avaamaan rajat ulkomaisille kansalaisille, jotka haluavat saada venäläisiä koronavirusrokotteita, ilmoitti Nord Stream 2 -kaasuputken ensimmäisen merkkijonon valmistumisesta ja esitteli uuden toimenpidepaketin ihmisten ja yritysten tukemiseksi, joka sisältää toimenpiteitä matalan koron kiinnitysohjelman jatkamiseksi ja uuden yritysmekanismin käynnistämiseksi yrityksille.

TASS tiivistää presidentin viestit.
 

Kasvunäkymät


"Huolimatta viime vuoden laskusta, jonka asiantuntijat pitävät syvimpänä toisen maailmansodan jälkeen, on turvallista sanoa, että maailmantalous on palaamassa normaaliksi. Maailmantalouden BKT: n odotetaan olevan epätavallisen korkea tänä vuonna ja saavuttavan tason, jota ei ole nähty 1970-luvulta lähtien. " Talouden elpyminen on kuitenkin epätasaista, "mikä luo vakavia poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia riskejä".

"Tällä hetkellä ... sadoilla miljoonilla ihmisillä ei yksinkertaisesti ole rokotteiden saatavuutta, koska heidän maillaan ei ole tekniikkaa, tuotantolaitoksia eikä varoja rokotteiden ostamiseen. Toistaiseksi ne, jotka pystyvät auttamaan näitä maita, ovat tehneet vähän. Valitettavasti kuten sanonta kuuluu, itse on etusijalla. "

 

Ulkomaalaisten rokotus


Venäjän kabinetin on harkittava mahdollisuutta järjestää ulkomaalaisten maksettu rokotus Venäjällä. Lisäksi liittohallitusta, alueviranomaisia ​​ja yrityksiä on kehotettu "työskentelemään yhdessä rokotusohjelmien parissa niille, jotka tulevat Venäjälle työvoimamuuttajina".
 

Nord Stream 2: n valmistuminen


"Olen iloinen voidessani ilmoittaa, että tänään, kaksi ja puoli tuntia sitten, Nord Stream 2 -kaasuputken ensimmäisen merkkijonon asettaminen onnistui. Toisen merkkijonon työ jatkuu. Koko työ, mukaan lukien offshore-osa on valmis. " "Gazprom on valmis täyttämään Nord Stream 2: n kaasulla." Olemme valmiita toteuttamaan vastaavia korkean teknologian hankkeita tulevaisuudessa yhdessä kumppaneidemme kanssa Euroopasta ja muista maista. Odotamme, että molemminpuolisen hyödyn logiikka tulee väistämättä vallitsemaan nykyisestä poliittisesta tilanteesta johtuviin erilaisiin keinotekoisiin esteisiin nähden. "

 

Ympäristönsuojelu


"Olemme usein joutuneet kuulemaan, ettei Venäjä näytä olevan kiinnostunut globaalien ympäristöongelmien ratkaisemisesta. No, mitä voin sanoa tälle? Tämä on hölynpölyä, myytti ja jopa räikeä tosiasioiden kiertäminen." "Olemme asettaneet tavoitteeksi vähentää Venäjällä kertyneet kasvihuonepäästöt alemmalle tasolle kuin Euroopassa seuraavan 30 vuoden aikana. Olen varma, että se on kunnianhimoinen mutta saavutettavissa oleva tavoite." Venäjän hallituksen odotetaan laativan yksityiskohtaisen toimintasuunnitelman 1. lokakuuta 2021 mennessä. "Venäjän markkinoiden uuden ilmastoon liittyvän sektorin vuotuiset tulot… voivat lähitulevaisuudessa ylittää 50 miljardia dollaria." Tällaisille hankkeille on tarpeen laatia kriteerit ja perustaa järjestelmä niiden tulosten arvioimiseksi. "Meidän on hylättävä poliittiset ja kaikki muut erimielisyydet ja pidättäydyttävä muuttamasta siirtymistä hiilineutraaliuteen epäterveen kilpailun välineeksi." "Kaikilla maillamme on vastuu nykymaailmasta ja tulevien sukupolvien elämästä."

Matala korko


Venäjän matalan koron kiinnitysohjelma "oli väliaikainen kriisin vastainen toimenpide, mutta sitä ei pitäisi ... äkillisesti lyhentää". "Ohjelmaa ehdotettiin jatkettavaksi 1. heinäkuuta 2022 saakka, mutta sen ehtoja muutetaan, korko kasvaa 6,5 ​​prosentista 7 prosenttiin ja kolmen miljoonan ruplaan (41 000 dollariin) kohdistuva asuntolimiitti on sama kaikille venäläisille. Kuuden prosentin asuntolainaohjelma laajennetaan koskemaan perheitä, joissa on yksi lapsi, joka on syntynyt 1. tammikuuta 2018 jälkeen, kun taas aiemmin siihen sisältyi perheitä, joissa on enemmän tai enemmän lapsia. Asuntolainan raja on 12 miljoonaa ruplaa (164 700 dollaria) Moskovassa, St. Pietari, Moskovan ja Leningradin alueet ja kuusi miljoonaa ruplaa (82 300 dollaria) maan muilla alueilla.

 

Nopea maksujärjestelmä


"Haluan huomauttaa, että kaikkien maan niin kutsuttujen systeemisesti tärkeiden pankkien odotetaan liittyvän pikamaksujärjestelmään 1. syyskuuta mennessä. Uskon kuitenkin, että heidän olisi oikein tehdä se aikaisemmin, heinäkuuhun mennessä 1. " Pienet ja keskisuuret yritykset saavat vuoden loppuun asti hyvityksen palkkiosta, jonka he maksavat järjestelmän käytöstä myydessään tavaroita ja palveluja yksityishenkilöille. Pankit saavat myös hyvityksiä. "Niiden tukemiseen on käytettävä budjettiresursseja, jotta he eivät lannistu."

Aluekehitys


"Meillä ei voi olla alueita ilman näkymiä, jotka eivät ole mukana talouskasvussa." Tavoitteena on varmistaa "avoin, ennakoitava ja mukava" ilmapiiri yrityksille ja yksityisille sijoittajille kaikilla Venäjän alueilla vuoteen 2024 mennessä sekä käynnistää uusia hankkeita. "Jokaisen alueen on selvennettävä ensisijaiset kehitysalueensa." Tämä on hallituksen tavoite. "Älä toimi niin, että se ei koske liittovaltion viranomaisia. Se koskee kaikkia."
Monopolien vastainen valvonta

"Meidän on helpotettava pienten ja keskisuurten yritysten selvästi liiallista monopolien vastaista valvontaa. Monia tämän alueen rajoituksia ei ole tarkistettu pitkään aikaan, eivätkä ne ole enää nykyisen taloudellisen tilanteen mukaisia." Suunnitelmana on valvoa vain yrityksiä, joiden vuotuinen liikevaihto on yli 800 miljoonaa ruplaa (10,9 miljoonaa dollaria), verrattuna nykyisiin 400 miljoonaan ruplaan (5,5 miljoonaa dollaria), ja sulautumis- ja yritysostosopimuksia 800 miljoonan ruplaan.
 

Yritysten, työllisyyden tukeminen


Uusi pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitettu lainatukimekanismi - liittovaltion pienten ja keskisuurten yritysten kehittämistä varten tarkoitetut ns. Sateenvarjotakuut - käynnistetään vuonna 2021. Se antaa yrityksille mahdollisuuden saada lainoja yhteensä 600 miljardia ruplaa (8,2 miljardia dollaria) vuoteen 2024 mennessä. On ehdotettu, että yritykset, joiden vuotuinen liikevaihto on enintään kaksi miljardia ruplaa (27,5 miljoonaa dollaria), vapautetaan alv: n maksamisesta. He voivat myös alentaa vakuutusmaksujaan 15 prosenttiin, jos henkilöstömäärä nousee 1 500: een (nykyisestä 250: een verrattuna). "Lisäksi annan valtakunnallisesti ohjeita pysyvän ohjelman käynnistämisestä lähitulevaisuudessa vuonna nuorten työllisyyden tukemiseksi, mukaan lukien toimenpiteet nuorten yrittäjyyden helpottamiseksi. "
 

SPIEF


"Olemme iloisia siitä, että Venäjä isännöi ensimmäisen pakollisen tauon jälkeen ensimmäisen globaalin yritystapahtuman, jossa globaalin liike-elämän jäsenet voivat kommunikoida keskenään paitsi etukäteen kehitetyn tietoliikennetekniikan lisäksi myös henkilökohtaisesti."


https://tass.com/economy/1299015


Kommentit