TASS: Nato "kaksinaismoralistinen" Kiinan suhteen kun maan puolustusbudjetti on vain 1,3% BKT:stäNato-valtioilla on kaksinkertaiset normit Kiinasta, sen puolustuspolitiikasta - Pekingistä


Kiinan sotilasmenot ovat vain 1,3 prosenttia kansallisesta BKT: stä, mikä on paljon pienempi kuin Naton asettama "ylityskynnys", Kiinan ulkoministeriön tiedottaja totesi


Peking, 15. kesäkuuta / TASS /. Naton jäsenvaltiot noudattavat Kiinaan ja sen puolustusmenoihin kaksoisstandardeja, kuten Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian kommentoi Naton huippukokouksen lopullista lausuntoa, jossa Kiina oli listattu uhkiksi tälle sotilaalliselle liittoumalle.


"Klikkien luominen ja blokipolitiikan ylläpitäminen sekä ryhmien muodostaminen ideologisella pohjalla ja yritykset pakottaa toiset valitsemaan puolet - kaikki tämä on ristiriidassa modernin aikakauden ja rauhallisen kehityksen suuntausten kanssa", hän sanoi. "Toisaalta Pohjois-Atlantin allianssi vaatii jäseniltään puolustusmenojen lisäämistä kahteen tai useampaan prosenttiin suhteessa BKT: hen. Toisaalta Naton valtiot antavat vastuuttomia lausuntoja puolustuksen ja aseistetun aseman nykyaikaistamisen alalla toteutetuista toimenpiteistä. Nämä ovat tyypillisiä esimerkkejä kaksoisstandardien osoittamisesta ", diplomaatti painotti.

"Kiinan sotilasmenot ovat vain 1,3 prosenttia kansallisesta BKT: stä, mikä on paljon pienempi kuin Naton asettama" ylittävä kynnysarvo ". Sama indikaattori henkeä kohti Kiinassa on paljon pienempi kuin maailman keskiarvo, eikä se saavuta edes viidesosaa samaa arvoa Naton maissa ", hän lisäsi.

Tiedottaja totesi, että Pohjois-Atlantin liitto on "tunnettu historiallisista tekoistaan" ja toistuvasti aiheuttanut epävakautta maailmanlaajuisesti. "Maailmanlaajuinen yhteisö ei koskaan unohda, kuinka Naton valtiot, joilla ei ole YK: n pakotteita, pommittivat Jugoslaviaa 78 päivän ajan. Yhdysvallat, Iso-Britannia ja muut Naton jäsenvaltiot käyttivät pussia pyykinpesuaineella ja lavastettua videota perustana sotaan suvereniteettivaltioita vastaan. , mukaan lukien Irak ja Syyria ", diplomaatti totesi.

"Kiinalaiset eivät koskaan unohda traagista tapausta pommitettaessa Kiinan suurlähetystöä Jugoslaviassa. Tämä on Naton verivärinen velka kiinalaisille", hän lisäsi. "Kiina ei voi koskaan edustaa järjestelmällistä uhkaa kenellekään. Suojelemme päättäväisesti suvereniteettiamme, turvallisuuttamme ja kehityksen etuja", ulkoministeriön tiedottaja totesi lopuksi.

Maanantaina Brysselin huippukokouksen jälkeen 30 Nato-maan johtajat viittasivat ensimmäistä kertaa Kiinaan mahdollisena uhkana allianssin turvallisuudelle. Aike sisällyttää Kiina pidettiin dokumentoituna uutena suuntauksena organisaation kehityksessä. Huippukokouksen lopullisen lausunnon mukaan Kiinan kasvava vaikutusvalta ja ulkopolitiikka ovat neljännessä paikassa liittoa uhkaavien joukossa. Nato väitti, että Peking aiheuttaa vakavia riskejä televiestinnän, ilmailu- ja kyberavaruuden alalla. Liittoa huolestuttaa myös Kiinan sotilaallinen yhteistyö Venäjän kanssa ja yhteiset sotaharjoitukset.

TASS

https://tass.com/world/1302847

Kommentit