TASS | Joe Biden mukaan "hyvät mahdollisuudet paremmille suhteille". Putin-Bidenin huippukokous Genevessä.

  • Maailmanjohtajien ensimmäinen huippukokous. 

13. kesäkuu 21:56 | Päivitetty klo 22.28

- Biden aikoo ilmoittaa Putinille olosuhteet paremmille suhteille
- Yhdysvaltain johtajan mukaan on aloja, joilla Washington ja Moskova voivat työskennellä yhdessä


LONDON, 13. kesäkuuta / TASS /. Amerikan presidentti Joe Biden aikoo ilmaista selkeästi Moskovan ja Washingtonin parempien suhteiden olosuhteet Venäjän johtajan Vladimir Putinin kanssa Genevessä 16. kesäkuuta pidetyssä huippukokouksessa.


"Tämä ei ole kilpailu siitä, kuka voi tehdä paremmin lehdistötilaisuuden edessä yrittäessään nolata toisiaan. Kyse on siitä, että teen itselleni hyvin selvät olosuhteet parempien suhteiden saamiseksi - Venäjän kanssa", hän sanoi lehdistössä konferenssi G7-huippukokouksen jälkeen Carbis Bayn merenrantakohteessa Cornwallissa, Iso-Britanniassa sunnuntaina.

Yhdysvaltain johtajan mukaan on aloja, joilla Washington ja Moskova voivat työskennellä yhdessä. "Voimme pystyä tekemään sen joidenkin strategisten oppien perusteella - joita voidaan ehkä työskennellä yhdessä. Olemme valmiita tekemään sen. Ja voi olla muitakin alueita. Siellä voi olla jopa puhetta kyvystä työskennellä yhdessä ilmastosta ", hän sanoi.

Biden lisäsi, että vilpitön henkilökohtainen keskustelu olisi paras tapa keskustella nykyisistä erimielisyyksistä ja mahdollisista vuorovaikutussuhteista Venäjän johtajan kanssa. "Tiedän, ettet epäile, että olen hänen kanssaan hyvin suoraviivainen huolenaiheissamme. Ja teen selkeän näkemykseni siitä, miten kokous sujui, ja hän tekee selväksi, kuinka - hänen näkökulmastaan, kuinka se kääntyi Mutta en halua päästä eroon toisistamme: "Kättelivätkö he todella? [...] Kuka puhui eniten" ja loput ", Yhdysvaltain johtaja totesi.

Kuten Kreml ja Valkoinen talo kertoivat aiemmin, Putinin ja Bidenin kokous pidetään 16. kesäkuuta Genevessä. Venäjän valtionpäämiehen lehdistöpalvelun mukaan kaksi johtajaa aikovat keskustella Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteiden edelleen edistämisen ehdoista ja näkymistä, strategisen vakauden asioista sekä kansainvälisen asialistan kiireellisistä kysymyksistä, joihin kuuluu yhteistyö koronaviruksen torjunnassa pandemia ja alueellisten konfliktien sääntely. Tämä on ensimmäinen henkilökohtainen tapaaminen Putinin ja Bidenin välillä Yhdysvaltain presidentin virkaan astumisen jälkeen.
Ei takuita

Venäjän ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden parantumisesta ei ole takeita, mutta Moskova ja Washington voivat tehdä rakentavaa yhteistyötä monilla aloilla, Biden sanoi.

"Ensinnäkään, ei ole mitään takeita siitä, että voit muuttaa henkilön tai hänen maansa käyttäytymistä", Yhdysvaltain johtaja sanoi, kun häntä pyydettiin määrittelemään, mitä hän tekisi toisinaan saadakseen Venäjän muuttamaan käyttäytymistään. "" Autokraateilla on valtava määrä. ja heidän ei tarvitse vastata yleisölle. Ja tosiasia voi olla, että jos vastaan ​​luontoissuorituksin - mitä teen -, se ei suinkaan houkuttele häntä ja hän haluaa jatkaa, "hän sanoi venäläisestä kollegastaan ​​Vladimir Putinista.

"Mutta luulen, että olemme menossa suuntaan, jossa Venäjällä on omat ongelmansa", hän jatkoi. Heistä hän mainitsi talouskasvun ylläpitämisen, pandemian torjunnan ja maailmanlaajuisen vuorovaikutuksen Yhdysvaltojen, Euroopan ja Lähi-idän kanssa.

Hänen mielestään Venäjä harjoittaa toimintaa, joka joskus "on kansainvälisten normien vastaista". "Mutta he ovat myös purenneet joitain todellisia ongelmia, joita heidän on vaikea pureskella."

Vastauksena kysymykseen siitä, miksi Venäjän presidentti ei ole muuttanut käyttäytymistään kaikesta huolimatta, mitä Yhdysvallat on tähän mennessä tehnyt, Biden vastasi hymyillen: "Hän on Vladimir Putin."

TASS

https://tass.com/world/1302351

Kommentit