TASS | Baltian maiden ja Puolan väitteet 'Venäjän uhasta' keksittyjä: ei oikeuta Nato-joukkoja maihin


 

25. kesäkuuta 15:24

Kreml lyö Naton joukkoja isännöivien ja Venäjän uhkaa spekuloivien valtioiden asemaa


EU: n uusimpien jäsenvaltioiden halu kerätä suurempia Naton joukkoja alueelleen "ei johda turvallisuuden parantamiseen mantereella", Dmitri Peskov painotti


Moskova, 25. kesäkuuta / TASS /. Baltian maiden ja Puolan kanta, joka kokoaa alueelleen Naton joukot samalla kun spekuloidaan Venäjän uhasta, on epälooginen ja haitallinen, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi perjantaina.


Nämä maat vastustavat ajatusta järjestää huippukokous Venäjän ja Euroopan unionin (EU) välillä, Peskov painotti.

"Valitettavasti saamme tietoa siitä, että joukko maita puhui eilen pidetyssä huippukokouksessa vuoropuhelua [Venäjän kanssa]. Tiedämme, että nämä olivat pääasiassa EU: n uudempia jäsenvaltioita, erityisesti Baltian maita ja Puolaa. Saanen toistaa jälleen kerran, että olemme pahoillamme tästä tapahtumakohdasta ", Kremlin tiedottaja sanoi.

Kuten Venäjän presidentin tiedottaja korosti, "nämä ovat maita, jotka useimmiten esittävät perusteettomia väitteitä Venäjän federaation heille aiheuttamasta uhasta".

"Nämä ovat maita, jotka tekevät kaikkensa voidakseen isännöidä mahdollisimman paljon Naton ja muiden maiden, erityisesti Yhdysvaltojen, joukkoja. Tällöin syntyy umpikuja", Kremlin tiedottaja sanoi kommentoidessaan Baltian maat ja Puola, jotka ovat vastustaneet huippukokouksen järjestämistä Venäjän kanssa.

"Toisaalta nämä maat puhuvat uhasta ja toisaalta sijoittavat alueelleen ulkomaisia ​​asevoimia, mikä vaarantaa itsensä enemmän. Tämän lisäksi ne kieltäytyvät käymästä vuoropuhelua, "Peskov sanoi.

"Näkökulmastamme tämä kanta näyttää epäloogiselta. Lisäksi se on haitallista tulevaisuuden näkymien kannalta", Kremlin tiedottaja painotti.
Naton joukot Euroopassa

EU: n uusimpien jäsenvaltioiden halu kerätä alueelleen suurempia Naton joukkoja "ei johda turvallisuuden parantamiseen mantereella", Peskov painotti.

"Päinvastoin, tämä johtaa suurempaan jännitteeseen. Se on asia. Emme me aseta asevoimiamme kolmansiin maihin. Ulkomaiset asevoimat sijoittuvat lähelle rajojamme ja pakottavat meidät toteuttamaan toimenpiteitä suojelemaan itseämme ", Kremlin tiedottaja huomautti.

"Me emme lennä henkilöstöä muille mantereille. Muiden maanosien henkilöstö kuljetetaan lentorajoillemme", Peskov sanoi.

Siksi syntyvä tilanne "on enemmän huolta EU: lle ja huolenaihe Brysselille", Kremlin tiedottaja painotti.

"Heillä on paljon erimielisyyksiä. Ehkä olette nähneet hollantilaisen Lutte'n lausuntoja, joka melkein vannoi saattavansa Unkarin polvilleen jo muissa asioissa syntyneiden erimielisyyksien vuoksi", Peskov totesi, että retoriikka Eurooppa oli melko emotionaalinen.

TASS

https://tass.com/politics/1307251

 

Kommentit