TASS | Alankomaat voitti Ukrainan UEFA Euro Cupin ensimmäisellä kierroksella


Alankomaat voitti Ukrainan 3: 2


Moskova, 14. kesäkuuta / TASS /. Alankomaat kukisti Ukrainan 3: 2 Amsterdamin UEFA Euro Cup -kilpailun ensimmäisellä kierroksella sunnuntaina.


Voittajajoukkueen maalit tekivät Georginio Wijnaldum (52. minuutti), Wout Weghorst (59) ja Denzel Dumfries (85). Andrey Yarmolenko (75) ja Roman Yaremchuk (79) tekivät maaleja Ukrainan joukkueelle.

Amsterdamin stadionin kapasiteetti on 54 990 ihmistä. UEFA Euro Cup -otteluissa enintään 33% areenan katsojista voi olla läsnä.

Ukrainan maajoukkue pelaa Euroopan cupin loppuottelussa kolmannen kerran, joukkue ei ole koskaan aikaisemmin päässyt pudotuspeleihin. Hollannin joukkue pääsi turnaukseen kymmenennen kerran ja on vuoden 1988 Euroopan mestari. Ukrainan ja Alankomaiden joukkueet tapasivat ensimmäisen kerran virallisessa ottelussa.

Alankomaiden maajoukkue teki kolme pistettä. Itävaltalaiset, jotka aiemmin voittivat Pohjois-Makedonian maajoukkueen pisteillä 3: 1, saivat myös kolme pistettä.

Toisella kierroksella Hollannin joukkue pelaa itävaltalaisten kanssa Amsterdamissa, ja ukrainalaiset tapaavat Pohjois-Makedonian maajoukkueen Bukarestissa. Molemmat pelit pidetään 17. kesäkuuta.
 

2020 UEFA Euro Cup


Venäjä on aloittamassa matkansa UEFA Euro Cupiin pelaamalla ryhmäkilpailut Belgian (koti 12. kesäkuuta), Suomen (koti 16. kesäkuuta) ja Tanskan (vieras 21. kesäkuuta) maajoukkueita vastaan.

UEFA ilmoitti 17. maaliskuuta 2020, että se lykkää vuoden 2020 UEFA Euro Cupia tarkalleen vuodeksi ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä uuden koronaviruksen maailmanlaajuista leviämistä vastaan.

Mestaruus järjestettiin 11.-11. Heinäkuuta 2021 ja Venäjän toiseksi suurin kaupunki Pietari valittiin. Se oli niiden 12 kaupungin joukossa, joita alun perin ehdotettiin Euroopassa järjestämään Euroopan mestaruuskilpailut. Pietarille myönnettiin oikeus isännöidä kolme ryhmäkilpailua ja yksi vuoden 2020 UEFA Euro Cupin puolivälieristä.

Kuitenkin 23. huhtikuuta Pietarille myönnettiin oikeus isännöidä kolme uutta UEFA Euro Cup -kilpailua sen jälkeen, kun Irlannin Dublin ja Espanjan Bilbao vetäytyivät jalkapallon EM-kisojen järjestämisestä vedoten COVID-19-vastaisiin toimiin.

Bilbaon ja Dublinin vetäytyessä mestaruuden isäntäkaupunkien luettelosta vuoden 2020 UEFA Euro Cup on tarkoitus järjestää 11 kaupungissa, Lontoossa, Englannissa. München, Saksa; Rooma, Italia; Baku, Azerbaidžan; Pietari, Venäjä; Bukarest, Romania; Amsterdam, Alankomaat; Budapest, Unkari; Glasgow, Skotlanti; Kööpenhamina, Tanska; ja Sevilla, Espanja.

TASS

https://tass.com/sport/1302371


Kommentit