RT | Suosittu venäläinen päivittäistavaroiden tavaralähetti-yhtiö Samokat lähtee Yhdysvaltain valloitukseen


Yksi Venäjän nopeimmista päivittäistavaroiden toimituspalveluyrityksistä, Samokat, sanoi aloittavansa palvelun New Yorkissa heti elokuussa hyödyntääkseen kukoistavia pandemian jälkeisiä markkinoita.


Yhdysvalloissa Samokat (venäjäksi "skootteri") toimii nimellä Buyk. Pietariläisen yrityksen perustajat kohdistavat New Yorkissa vuoden loppuun mennessä 10000 tilausta kuukaudessa.


"Ymmärrämme, että New Yorkissa on korkeammat kustannukset. Mutta on myös korkeampi voitto”, palvelun perustaja Vyacheslav Bocharov sanoi haastattelussa Bloombergille.

Buyk on jo löytänyt tummia myymälöitä New Yorkista. Pimeät kaupat ovat pieniä, keskitetysti sijaitsevia varastoja, jotka auttavat kuriireja tavallisesti täyttämään tilaukset nopeasti.

Buykin palvelu tarjoaa ilmaisen toimituksen, ja kuriirien odotetaan toimittavan ruokaa ja muita tavaroita polkupyörällä 1,5 kilometrin säteellä. Yrityksen on ilmoitettu palkkaavan toimintaansa noin 100 henkilöä sekä 500 kuriiria.

Covid-19-pandemia on herättänyt päivittäistavaroiden toimituspalveluiden nousukauden, kun asiakkailla on tapana tilata ruokaa samalla, kun he eristävät itsensä tai välttävät tungosta.

Venäjällä tilausten on ilmoitettu kasvaneen 14-kertaiseksi vuodesta 2019 lähtien, mikä on vienyt Samokatin kolmen suurimman elintarvikepalvelujen tarjoajan joukkoon myynnin määrän mukaan. Tilausten osalta yritys on edelleen maan suurin.

Samokatilla on vertaansa vailla oleva etu kilpailijoihinsa nähden, sillä yritys on perehtynyt "projektin skaalaamiseen hyvin nopeasti uusissa kaupungeissa", Data Insightin perustaja Boris Ovchinnikov sanoi ja korosti, että "iso haaste on, että sellaisia ​​ei ole mahdollista käyttää halpa työvoima New Yorkissa, kuten Venäjällä.

Samokat-kuriirit Venäjällä saavat keskimäärin 190 ruplaa (2,63 dollaria) tunneittain. Samaan aikaan ruoan ja päivittäistavarakaupan kuljettajien keskimääräinen tuntipalkka Yhdysvalloissa on ilmoitettu olevan noin 16 dollaria.

https://www.rt.com/business/527753-samokat-grocery-delivery-us-market/


Kommentit