RT Business | Kysyntä elpyi ja voitot kasvoivat 83 prosentillä Kiinassa

 


Kiinan teollisuuden voitot kasvoivat arviolta 83 prosenttiä kuluneissa viidessä kuukaudessa

27. kesäkuuta 2021 | Kiinan suurten teollisuusyritysten voitot kasvoivat tammi-toukokuun välisenä aikana 83,4% vuodentakaisesta noin 3,4 biljoonaan juaniin (527 miljardia dollaria), tilastotoimiston (NBS) tiedot osoittivat sunnuntaina.

Kasvu johtui kysynnän elpymisestä. Vuoden 2019 viiteen ensimmäiseen kuukauteen verrattuna luku edusti 48%:n kasvua.


Tilastot osoittavat, että pelkästään toukokuussa suurten teollisuusyritysten voitot kasvoivat 36,4% vuodessa 829,9 miljardiin yuaniin (11,4 miljardia dollaria). Lääketeollisuuden tuotot nousivat toukokuussa 85,7% edellisvuodesta, kasvua 23,6 prosenttiyksikköä huhtikuusta.

Xinhua Newsin mainitsema vanhempi NBS-tilastotieteilijä Zhu Hong kertoi, että lähes 70% NBS-mittauksen 41 teollisuussektorista saavutti voittojen kasvun edellisvuodesta toukokuussa. Yli 80% toimialojen voitoista ylitti saman ajanjakson vuonna 2019. Myös rt.com-sivustolla Kiina on nyt Intian toiseksi suurin vientikumppani

Hän totesi kuitenkin, että voitot keskittyivät pääasiassa alkupään kaivos- ja raaka-aineteollisuuteen sellaisten tekijöiden vuoksi kuin irtotavaroiden hintojen nousu. Samaan aikaan yksityisten yritysten tuloskehitys oli hitaampaa kuin suurten teollisuusyritysten keskitaso.

Zhu kertoo, että hyödykkeiden suurhintoja ohjataan palaamaan kysynnän ja tarjonnan perusteisiin ja edistämään kansantalouden kestävää elpymistä.

Kommentit