Reuters Tech News | VENÄLÄINEN Yandex-hakukoneyhtiö, megapankki VTB ja yhteistyökumppanit tuottavat palvelimia Venäjällä


Venäläisen Internet-ryhmän Yandexin logo on kuvattu yrityksen pääkonttorissa Moskovassa, Venäjällä 4. lokakuuta 2018. REUTERS / Shamil Zhumatov / File Photo


Moskova, 3. kesäkuuta (Reuters) - Venäläinen Internet-ryhmä Yandex (YNDX.O) allekirjoitti torstaina sopimuksen valtion omistaman VTB Bankin (VTBR.MM) ja muiden kumppaneiden kanssa palvelimien tuottamisesta pyrkiessään hyödyntämään Venäjän kasvavia palvelinmarkkinoita laitteisto, yritys sanoi.


Yandex, jota usein kutsutaan Venäjän Googleksi, tarjoaa laajan valikoiman palveluita mainonnasta ja hausta ratsastukseen ja ruoanjakeluun. Maanantaina Yandex osti muotikaupan laajentaakseen verkkokaupan toimintaansa.

Yandex ilmoitti perustavansa VTB: n, IT-ryhmän LANIT: n ja tietokonelaitteiden valmistajan Gigabyten kanssa yhteisyrityksen palvelimien myyntiin Venäjällä ja ulkomailla. Yhteisyritys rakentaa Venäjälle tehtaan tätä varten, Yandex sanoi.

Sopimuksen taloudellisia ehtoja ei julkistettu. Yandex sanoi, että VTB tulee olemaan taloudellinen sijoittaja yhteisyrityksessä. Sopimus allekirjoitettiin Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa.

"Laitos tuottaa palvelimia ja datan tallennusjärjestelmiä datakeskuksille ... ja komponentteja älylaitteille", Yandex sanoi lausunnossaan. "Ensimmäiset palvelimet pitäisi julkaista vuonna 2022."

Yandex kertoi myös aikovansa siirtää palvelintuotannon osittain Venäjälle Kiinasta ja Taiwanista, asentaa nämä palvelimet omiin palvelinkeskuksiinsa ja laajentaa Yandex.Cloud-alustaa.


Raportoija: Alexander Marrow, toimittaja: Maria Kiseljova

Reuters

https://www.reuters.com/technology/yandex-vtb-partners-team-up-produce-servers-russia-2021-06-03/

 


Kommentit