Presidentti Xi Jinping kehoittaa kaiken kattavaan pelastustyöhön kaasuräjähdyksen jälkeen | Xinhua


Xi kehottaa ryhtymistä kaikkeen mahdolliseen pelastustyöhön Keski-Kiinan kaasuräjähdyksen jälkeen

Peking, 13. kesäkuuta (Xinhua) - Kiinan presidentti Xi Jinping on määrännyt tehtäväksi kaikki mahdollinen loukkaantuneiden pelastamiseksi sunnuntaiaamuna Keski-Kiinan Hubein maakunnassa tapahtuneen kaasuräjähdyksen jälkeen.

Xi, joka on myös Kiinan kommunistisen puolueen (CPC) keskuskomitean pääsihteeri ja sotilaallisen keskuskomission puheenjohtaja, pyysi viranomaisia ​​lohduttamaan uhrien perheitä ja tutkimaan onnettomuutta ajoissa.

Noin klo 6.40 kaasupurkauksessa Shiyanin kaupungin kauppakaupassa kuoli 12 ja loukkaantui 37 ihmistä.

"Vastuussa olevat henkilöt on saatettava vastuuseen", Xi korosti ohjeessa.

Koska kampuksen turvallisuuteen liittyviä työturvallisuusonnettomuuksia ja -tapahtumia on tapahtunut viime aikoina monissa paikoissa, Xi kehotti paikallisia viranomaisia ​​ja asiaankuuluvia osastoja oppimaan oppitunnin, kantamaan kaikki vastuut vakavasti, kehittämään terävän poliittisen mielen ja tiukentamaan turvallisuusriskien tarkastuksia perusteellisesti.

Xi vaati ponnisteluja suurten hätätilanteiden estämiseksi, ihmisten hengen ja omaisuuden turvallisuuden varmistamiseksi, yleisen sosiaalisen vakauden ylläpitämiseksi ja hyvän ilmapiirin luomiseksi CPC: n perustamisen 100-vuotisjuhlille.

Pääministeri Li Keqiang vaati erillisissä ohjeissa maksimaalisia ponnisteluja pelastustöiden järjestämiseksi, loukkaantuneiden hoitamiseksi ja uhrien vähentämiseksi.

Li käski selvittää vakavasti onnettomuuden syyn, varmistaa tiukan vastuun lain ja määräysten mukaisesti, ja kehotti toimimaan valvonnan vahvistamiseksi keskeisillä alueilla ja tunnistamaan mahdolliset vaarat vakavien onnettomuuksien estämiseksi.

Ohjeiden mukaisesti keskusosastojen työryhmät on lähetetty ohjaamaan onnettomuuden käsittelyä, ja myös kansallinen lääkintäryhmä on lähetetty Shiyaniin.

Loukkaantuneiden pelastaminen ja hoito on käynnissä.

Xinhua

http://www.xinhuanet.com/english/2021-06/13/c_1310006156.htm

Kommentit