CGTN | Kiinassa ei ole kyse ideologisesta kiihkoilusta vaan todellisuudesta


CGTN: Kehitys, ei ideologia, on kova totuus


Peking, 30. kesäkuuta / PRNewswire / "Ei ole väliä onko kissa musta vai valkoinen, kunhan se tarttuu hiiriin."


Kiinan edesmenneen johtajan Deng Xiaopingin sanat menevät suoraan Kiinan nopean kasvun totuuteen - maa on valinnut todellisille olosuhteilleen sopivan kehityspolun.

Ennen kuin Deng johti Kiinan uudistusten ja avautumisten tielle vuonna 1978, Kiina lukittiin ideologiseen laatikkoon jakamalla hiukset sosialismista vs. kapitalismista. Se vaati, että kaiken ja kaiken sosialismin tulee olla luonteeltaan parempi kuin kapitalismi.

Tuolloin Kiina on saattanut saavuttaa tasa-arvoisuutta ennennäkemättömässä mittakaavassa, mutta se oli köyhyys - kaikki olivat yhtä köyhiä.

Deng ilmoitti, että jos sosialismi tarkoittaa köyhyyttä, se ei koske Kiinaa. Valinta oli sosialismia, jolla oli kiinalaisia ​​piirteitä ihmisten eduksi.

Mutta tämä ei ole tarkoittanut keskitetysti ohjatun talouden tiukkaa noudattamista. Kun maa siirtyi uuteen kehitysvaiheeseen, painopiste siirtyi talouden avaamiseen ja uudistamiseen teollistumisen nopeuttamiseksi.

Kiinalaisista piirteistä peräisin olevasta sosialismista on sittemmin tullut Kiinan voimakkain vapauttava voima, joka sytyttää innovaatiot, luovuuden, yrittäjyyden ja tuottavuuden.

Se on tehnyt maasta dynaamisemman, testipohjaisemman ja tulevaisuuteen suuntautuneen, ja muuttanut kiinalaiset uudistusten ja sosiaalisten kokeiden lopullisiksi tuomareiksi.

Tässä laajassa yhteydessä Kiina on muuttanut itsensä maailman toiseksi suurimmaksi taloudeksi.

Sosialistinen maa ei myöskään ole ristiriidassa sen pyrkimysten kanssa edistää markkinataloutta ja kansainvälistä kauppaa.

Sen jälkeen kun se liittyi Maailman kauppajärjestöön vuonna 2001, Kiinan vienti nousi lähes kymmenen kertaa 2,59 biljoonaan dollariin vuonna 2020 ja tuonti lähes kahdeksan ja puoli kertaa 2,05 biljoonaan dollariin.

Kansallinen institutionaalinen joustavuus selittää nämä askeleet. Se on pelastanut kiinalaiset köyhyydeltä sekä poliittiselta ja ideologiselta hiusten jakamiselta ja juurruttanut heihin vahvan pragmatismin, realismin ja kovan työn.

Nopeasti eteenpäin 2000-luvulle presidentti Xi Jinping on ilmoittanut, että Kiina on nyt uudella sosialismin aikakaudella, jolla on kiinalaisia ​​piirteitä.

Se perustuu monikulttuurisuuteen ja monenvälisyyteen. Maasta on tullut johtava vapaakaupan, kestävän kehityksen, köyhyyden lieventämisen ja ympäristönsuojelun puolustaja.

Kuten Deng sanoi, ei ole väliä onko kissa musta vai valkoinen, kunhan se tarttuu hiiriin. Ei ole väliä, pidetäänkö järjestelmää sosialistisena vai kapitalistisena, kunhan se pystyy tyydyttämään ihmisten tarpeet.

CGTN / TASS.COM

https://tass.com/press-releases/1308943


Kommentit