TASS | Putin kuvaa Ryanairin lennon Minskissä laskeutumisen jälkeistä tilannetta tunteiden purkautumisenaVenäjän presidentti tapaa Sotšissa vierailevan Valkovenäjän kollegansa Aleksandr Lukašenkon


SOCHI, 28. toukokuuta / TASS /. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi perjantaina Valko-Venäjän ympärillä tapahtunut kehitys Ryanairin lennon pakkolaskun jälkeen Minskissä.

Putin tapaa Sotšissa vierailevan Valkovenäjän kollegansa Aleksanteri Lukašenkon.

"Kiitos, että tulit tänne, kuten sovimme jo ennen nykyistä tunteiden puhkeamista", Putin sanoi toivottaen Lukashenkon tervetulleeksi. "Kyllä, se on tunteiden puhkeaminen."

"Mutta meillä on keskusteltavia aiheita ilman tätä kehitystä", hän lisäsi.

Venäjän presidentti totesi Valkovenäjän kollegansa kanssa käydyssä tapaamisessa, että lännessä ei tapahtunut mitään reaktiota Bolivian presidentin Evo Moralesin koneen pakkolaskujen jälkeen vuonna 2013.

"Bolivian presidentin kone pakotettiin laskeutumaan kerran. Presidentti johdettiin ulos koneesta, eikä mitään, hiljaisuus", valtionpäämies sanoi keskustellessaan Ryanairin lennosta Minskissä.

Aiemmin kuusi Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston jäsentä (Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Norja, Yhdysvallat, Ranska ja Viro) sekä Belgia ja Saksa tuomitsivat jyrkästi Ryanairin lennon pakkolaskun Minskissä sanomalla sen oli uhka Euroopan turvallisuudelle. He pyysivät myös vapauttamaan välittömästi Roman Protasevichin, joka on Valkovenäjällä ääriryhmäksi tunnustetun Nexta Telegram -kanavan perustaja, ja Venäjän kansalaisen Sofia Sapegan, joka pidätettiin laskeutumisen jälkeen. He vaativat myös Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) suorittamaan välitöntä koetta.

Irlantilaiseen halpalentoyhtiöön Ryanairiin kuuluva matkustajakone, joka suoritti lennon Ateenasta Vilnaan 23. toukokuuta, laskeutui hätätilanteessa Minskin kansainväliselle lentokentälle sen jälkeen, kun koneessa oli ilmoitettu pommiuhka. Kone saatettiin Minskin lentokentälle MiG-29-hävittäjällä ja laskeutui turvallisesti. Tarkastuksen jälkeen pommia ei löytynyt. Protasevich oli matkustajien joukossa. Tällä hetkellä Liettuassa asuva ja Valkovenäjällä etsitty Protasevich ja Sapega pidätettiin, kun matkustajakone oli laskeutunut Valkovenäjän pääkaupunkiin. Kone lähti Minskistä ja jatkoi Vilnaan myöhemmin samana päivänä.

TASS

https://tass.com/politics/1295493

Kommentit