TASS | Euroopan parlamentin puheenjohtaja toivoo, että Venäjä kumoaa häntä koskevat pakotteetMaailma | 3. toukokuuta 15:18 | David Sassolin mukaan hänen kieltonsa "ei ole henkilökohtainen, vaan vaikuttaa parlamentin päämieheen rankaisemaan koko laitosta"


Rooma, 3. toukokuuta / TASS /. Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli on ilmaissut optimisminsa siitä, että Moskovan häntä vastaan ​​määräämät pakotteet poistetaan ja että hän voi vierailla Moskovassa lähitulevaisuudessa, hän sanoi La Stampassa maanantaina julkaistussa haastattelussa.

Sassolin mukaan hänen kieltonsa "ei ole henkilökohtainen, vaan se vaikuttaa parlamentin päämiehelle rankaisemaan koko toimielintä. Uskomme vuoropuheluun, diplomatian voimaan, moninapaisuuteen, kauppaan, emme liiku joukkoja ja emme ole aggressiivisia", hän sanoi . "Toivon, että tämä toimenpide (maahantulokielto - TASS) poistetaan nopeasti ja voin mennä Moskovaan keskustelemaan ihmisoikeuksista ja poliittisista vapauksista. Luulen, että tämän suuren maan kansa odottaa ja ansaitsee sen", Sassoli sanoi kun häneltä kysytään, uskooko hän, että Venäjän ja EU: n huippukokous voidaan järjestää pian.

Venäjän ulkoministeriö antoi 30. huhtikuuta julkilausuman, joka sisälsi luettelon EU: n kansalaisista, joilta on kielletty pääsy Venäjälle. Sassolin lisäksi siinä ovat Berliinin pääsyyttäjä Jorg Raupach, Latvian kansallisen sähköisen median neuvoston puheenjohtaja Ivars Abolins, Latvian valtion kielikeskuksen johtaja Maris Baltins, Jacques Maire, Ranskan parlamentaarisen edustajakokouksen ranskalaisen valtuuskunnan jäsen. Euroopan neuvosto; Asa Scott, Ruotsin puolustusalan tutkimusviraston CBRN-suojaus- ja turvallisuusosaston päällikkö, Viron kielitarkastusviraston pääjohtaja Ilmar Tomusk ja Euroopan komission arvojen ja avoimuuden varapuheenjohtaja Vera Jourova.

Venäjän toiminta seurasi Eurooppa-neuvoston pakotteita kuuteen Venäjän kansalaiseen 2. ja 22. maaliskuuta 2021.

TASS

https://tass.com/world/1286079

Kommentit

  1. EU-jäbät kuvittelee että Venäjän johto käy rukoilemaan armoa EU-päättäjien edessä....Venäjä on suuri kauppakumppani EU;lle mutta nöyristelemään tuskin alentuu ...näiden pelleilijöiden edessä...jatkossa vielä vähemmän,kun ovat saaneet elintarviketuotannon oikein kunnolla vauhtiin....niin tietää sitä että EU:sta viedään aina vähemmän elintarvikkeita Venäjälle ja se kaikki on pois Eurooppalaisilta elintarvikkeiden tuottajilta ja se on tosi paljon

    VastaaPoista

Lähetä kommentti