Maailma, TASS-uutiset | Blinken haluaa vakaampia suhteita Venäjään... (ulkoministeriön lähteet)

 

  • TASS / maailman menoa | KORKEA-ARVOINEN USA:n VIRKAMIES: Keskustelmme Nord Stream 2 -asiasta (Lavrovin kanssa)

  • Yhdysvallat etsii ennustettavampia ja vakaampia suhteita Venäjän kanssa, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriön korkea virkamies


WASHINGTON, 17. toukokuuta / TASS /. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken aikoo keskustella kahdenvälisistä suhteista ja Nord Stream 2 -hankkeesta Venäjän ulkoministerin Sergey Lavrovin kanssa Arktisen neuvoston ministerikokouksen yhteydessä, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriön korkea virkamies Blinkenin kanssa Tanskan-matkalla mukana oleville toimittajille. Yhdysvaltain ulkoministeriö julkaisi keskustelun transkription.

Kysyttäessä, aikooko hän nostaa Nord Stream 2 -kysymyksen, Blinken sanoi: "Oletan, että se voi tulla esiin bilatissa. Ja mielestäni sama pätee Lavroviin." "Olemme pitäneet Nord Stream 2: n mielestämme hyvin selvää, kuten kongressi, ja että se on Venäjän strateginen projekti, joka heikentää Euroopan turvallisuutta, Euroopan energiaturvallisuutta. Joten näemme, tulevatko nämä asiat esiin", Yhdysvaltain huippudiplomaatti totesi.

"Emme pyri eskaloitumaan, etsimme jälleen kerran ennustettavampaa ja vakaampaa suhdetta. Ja mielestäni on alueita, joilla voimme keskustella näistä asioista ulkoministeri Lavrovin kanssa", Blinken sanoi. "Pystyimme pidentämään tärkeän uuden START-sopimuksen viiden vuoden ajaksi heti lepakosta, mutta tarkastelemme myös alueita, joilla Venäjä on käyttäytynyt aggressiivisesti ja toteuttanut pahanlaatuisia ponnisteluja, joille, kuten presidentti sanoi, tulee olemaan kustannuksia ," hän lisäsi.

Blinken on matkalla Tanskaan, Islantiin ja Grönlantiin 16.-20. Toukokuuta. Arktisen neuvoston ministerikokous pidetään Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa myöhemmin viikolla.

Lavrov ja Blinken pitivät aiemmin puhelinkeskustelua. Venäjän ulkoministeriön mukaan osapuolet "sopivat pitävänsä kokouksen istunnon vieressä keskeisten kahdenvälisten ja maailmanlaajuisten kysymysten käsittelemiseksi".

TASS

https://tass.com/world/1290247

 

Kommentit