CNN, Lähi-itä | Israelin hävittäjät jatkavat Gazan pommittamista - palestiinalaiset kaduilla suuttuneina


JERUSALEM (CNN, Lähi-itä) - Israelilaiset sotakoneet jatkoivat Gazan pommittamista tiistaina ja rakettituli Israeliin alkoi jälleen uudestaan lyhyen tauon jälkeen, samalla Palestiinan kansa astui kadulle osoittaakseen mieltä sotaa vastaan - näin Länsi-rannalla ja muualla läheisellä alueella. Palestiinalaisjohdolta vaadittiin toimia sodan lopettamiseksi.

TUHANNET kokoontuivat eri kaupungeissa Länsi-rannalla, mukaan lukien Ramallahin ja Hebronin kaupungit - näin tiistaina, kun useat palestiinalaiset ryhmät, kuten Hamas-puolisoitaalliset Gazassa ja Fatahissa Länsi-rannalla vaativat vastatoimia ja neuvotteluja Israeliin.

"Ensimmäinen tehtävä palestiinalaiselle poliittiselle johdolle on nyt pysyättää Israelin rikokset ja teurastuksen meidän kansaa vastaan Gazassa," Wasel Abu Yousef, palestiinalaisen PLO:N johtoryhmän jäsen Ramallahissa kertoi CNN:lle tiistaina.

Israel asetti Länsi-rannan väliaikaiseen sulkuun tiistaina, kun Israelin turvallisuuslähteet kertoivat CNN:lle, että vain miehet yli 45 vuotta täyttäneet, ja palestiinan jälleenrakennustyöntekijät voisivat nyt saada luvan päästä Israeliin.

CNN-uutiset, kansainvälinen julkaisu, Lähi-itä.

https://edition.cnn.com/2021/05/18/middleeast/israel-palestinian-conflict-tueday-intl/index.html
 

Kommentit