Yhdysvallat rikkoo maahanmuuttajien kohtelua koskevia ihmisoikeusvelvoitteita - diplomaatti | TASSVenäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova lisäsi, että muuttoliikekriisi Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla on saavuttamassa humanitaarisen katastrofin mittasuhteet


Moskova, 2. huhtikuuta (TASS) - Yhdysvaltojen kohtelu maahanmuuttajille väliaikaisissa säilöönottokeskuksissa Meksikon rajalla on räikeä kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden rikkominen, sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova torstain tiedotustilaisuudessa.


"Washingtonin toimet siirtolaisten, nimittäin alaikäisten henkilöiden, kohtelussa väliaikaisissa pidätyskeskuksissa voidaan luokitella kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden räikeäksi rikkomiseksi", hän sanoi.

Zakharova lisäsi, että muuttoliikekriisi Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla on saavuttamassa humanitaarisen katastrofin mittasuhteet. "Laittomien maahanmuuttajien pidätysolosuhteita voidaan monin tavoin pitää kidutuksena ja epäinhimillisenä kohteluna", diplomaatti sanoi ja korosti, että tilanne vaatii kansainvälisten mekanismien, kuten YK: n ihmisoikeuskomitean ja kidutuksen vastaisen komitean, puuttumista asiaan.

Aiemmin Yhdysvaltain edustajainhuoneen republikaanien jäsen Andy Biggs sanoi The Hill -lehdelle kirjoitetussa oppaassa, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ei tunnusta maahanmuuttajien hyökkäystä Meksikon rajalla kriisinä.

TASS

ULKOPOLITIIKKA
2. huhtikuuta 06:36

https://tass.com/politics/1273309

Kommentit