Valko-Venäjän oppositio kansainvälisesti haluttu terrorismista | TASS


 

Valko-Venäjä listasi oppositiohahmoja nyt viralliseksi terroristeiksi. Asian syytetyt on otettu kansainväliselle etsitylle listalle. Kyseessä on kansainvälinen etsintäkuulutus.


MINSK, 2. huhtikuuta (TASS) - Valko-Venäjän valtion turvallisuuskomitea (KGB) on listannut entisen presidenttiehdokkaan Svetlana Tikhanovskayan ja Valko-Venäjän opposition koordinointineuvoston puheenjohtajiston jäsenen Pavel Latushkon terrorismiin liittyviksi henkilöiksi, KGB ilmoitti perjantaina antamassaan lausunnossa.

"KGB: n tutkintaosasto jatkaa tutkintaa BYPOL-aloitteen osallistujia koskevassa asiassa, joka liittyy Vyacheslav Maleichukin Minskin ja Borisovin kaupungissa 25. maaliskuuta järjestämiin terroriteoihin. On todettu, että Svetlana Tikhanovskaya, Pavel Latushko ja vielä 15 ulkomailla asuvaa Valko-Venäjän kansalaista on mukana yllä mainitun rekisteröimättömän järjestön toiminnassa. Kaikki tapauksen syytetyt on sisällytetty terroristitoimintaan liittyvien henkilöiden ja yhteisöjen luetteloon ", sanotaan lausunnossa.

Asian syytetyt on otettu kansainväliselle etsitylle listalle. "Asiakirjat on laadittu pyytämään Svetlana Tikhanovskajan ja Pavel Latushkon luovuttamista Liettuasta ja Puolasta", KGB sanoi.

KGB: n verkkosivuilla olevien tietojen mukaan terrorismiin liittyvien henkilöiden luettelossa ovat myös valkovenäläinen bloggaaja Anton Motolko ja entiset lainvalvontaviranomaiset Igor Makar, Andrei Ostapovich ja Stanislav Luponosov.

Valko-Venäjän pääsyyttäjän virkailija aloitti aiemmin rikoksen Tikhanovskayaa ja BYPOL: n jäseniä vastaan ​​terroritekojen järjestämisestä KGB: n ja sisäasiainministeriön toimittamien tietojen perusteella.

Valko-Venäjän sisäasiainministeriö ilmoitti 26. maaliskuuta, että lainvalvontaviranomaiset olivat estäneet maan Pinsky-piirin (Brestin alue) asukasta toteuttamasta kahta terrori-iskua, yhden maan pääkaupungissa Minskissä ja toisen sotilastukikohdassa. Minskin alue.

TASS

https://tass.com/world/1273615

Kommentit