Uusinta CNBC:ltä | Rupla nousi: Venäjä vetää joukkonsa pois Ukrainan rajalta harjoitusten jälkeen | RIA, CNBCVenäjä käskee sotilaita aloittamaan paluun tukikohtiin Ukrainan lähellä sotaharjoitettujen jälkeen


Julkaistu to 22. huhtikuuta 2021 | 9: 09 AM EDT

- Venäjä määräsi ylemmän armeijan komentonsa aloittamaan joukkojen palauttamisen maan sisäisiin pysyviin tukikohtaihin perjantaista lähtien.

- Se ilmoitti saattaneensa onnistuneesti päätökseen joukkojen "pikatarkastuksen" etelässä ja lännessä, lähellä Ukrainan rajaa, RIA-uutistoimisto kertoi.

- Ilmoitus sai ruplan nousemaan voimakkaasti seuraavien viikkojen jännitteiden jälkeen lännen kanssa Venäjän suuresta armeijan muodostumisesta Ukrainan lähellä.

Venäjä määräsi ylemmän armeijan komentonsa aloittamaan joukkojen palauttamisen maan sisäisiin pysyviin tukikohtiin perjantaista lähtien sanomalla, että se oli onnistuneesti suorittanut joukkojensa "pikatarkastuksen" etelässä ja lännessä lähellä Ukrainan rajaa, RIA-uutistoimisto kertoi.

Ilmoitus sai ruplan nousemaan voimakkaasti seuraavien viikkojen jännitteiden jälkeen lännen kanssa Venäjän suuresta armeijan muodostumisesta Ukrainan lähellä.

Oli epäselvää, kattaako uudelleenkäynnistysmääräys kaikki rakentamiseen osallistuneet voimat. EU: n ylin diplomaatti sanoi maanantaina, että Venäjä on massannut noin 100 000 sotilasta rajan lähelle.

”Uskon, että pikatarkastuksen tavoitteet on saavutettu täysin. Joukot ovat osoittaneet kykynsä tarjota uskottava puolustus maalle ”, Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu sanoi.

"Tältä osin olen päättänyt saattaa tarkastukset päätökseen etelä- ja länsimailla", hän sanoi. Hän sanoi, että he palaavat tukikohtaansa 1. toukokuuta mennessä.

Soigu sanoi torstaina valvonnassaan liitetyssä Krimissä lähellä Ukrainan etelärajaa, mutta armeijan oli oltava valmiita reagoimaan nopeasti, jos Naton Defender Europe -harjoitusten lähellä tapahtui epäsuotuisa kehitys, Interfax-uutistoimisto kertoi.

Defender-Europe on vuosittainen Yhdysvaltain armeijan johtama, monikansallinen yhteisharjoittelu, joka on suunniteltu rakentamaan valmiutta ja yhteentoimivuutta Yhdysvaltain ja muiden Naton armeijoiden sekä muiden kumppaneiden välillä.

Maaliskuusta kesäkuuhun yli 28 000 joukkoa 26 maasta suorittaa harjoituksia yli 30 harjoitusalueella tusinan maassa.

CNBC

https://www.cnbc.com/2021/04/22/russia-orders-soldiers-to-return-to-bases-after-drills-near-ukraine.html?&qsearchterm=russia

Kommentit