Ulkoministeriö | Wienin neuvottelut Iranista jatkuvat ensi viikolla | TASS


Washington on valmis keskustelemaan ydinsopimuksen vastaisista pakotteista


WASHINGTON, 10. huhtikuuta / TASS /. Iranin ydinohjelmaa koskevan yhteisen kattavan toimintasuunnitelman (JCPOA) osallistujat kokoontuvat jälleen Wieniin suunnilleen ensi viikon puolivälissä, Yhdysvaltain ulkoministeriön korkea virkamies kertoi perjantaina toimittajille.

Neuvottelut Iranin ydinohjelman yhteisen kattavan toimintasuunnitelman (JCPOA) elvyttämiseksi pidettiin Wienissä 6.-9. Huhtikuuta, joihin osallistuivat Iran ja viisi kansainvälistä välittäjää (Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Kiina ja Venäjä). . Yhdysvallat, joka vetäytyi sopimuksesta entisen presidentin Donald Trumpin toimikauden aikana, lähetti valtuuskuntansa myös Wieniin, mutta heillä ei ollut suoria yhteyksiä Iranin neuvottelijoihin. Yksi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kampanjasitoumuksista oli palata Iranin kanssa tehtyyn sopimukseen.

"Osapuolet kokoontuvat uudelleen ensi viikolla Wienissä joskus viikon puolivälissä", virkamies sanoi telekonferenssin välityksellä.

"Odotamme, että Yhdysvaltain joukkue palaa takaisin ja jatkaa tätä prosessia, selvittääkseen jälleen, mitkä vaiheet molempien osapuolten on toteutettava päästäkseen takaisin [JCPOA: n] vaatimuksiin", hän jatkoi. "Toivomme, että näemme Iranista enemmän viitteitä siihen, mitä he ovat valmiita tekemään, ja enemmän viitteitä siitä, että he ottavat rakentavan asenteen päästä sinne."

Virkamiehen mukaan Wienin neuvottelujen osallistujat keskustelevat toimenpiteiden järjestyksestä, jonka Washingtonin ja Iranin olisi toteutettava ydinsopimuksen elvyttämiseksi.

"Sekvensointikysymys ei tällä kertaa ollut niin keskittynyt", hän sanoi. "Luulen, että osallistujat, Wienissä olleet, kokivat, että ensisijaisena tavoitteena oli selvittää, voisivatko he määritellä yhteiset toimet, jotka Iranin on toteutettava ja jotka Yhdysvaltojen on toteutettava.

Hänen mielestään osapuolet palaavat sekvensointikysymykseen "jos ja kun pääsemme lähemmäksi yhteisymmärrystä siitä, mitä molempien osapuolten on tehtävä."

TASS

https://tass.com/world/1276337

Kommentit