Ukraina. Venäjän ja Yhdysvaltain armeijan päälliköt puhuivat puhelimitse. | Reuters


MOSCOW (Reuters) - Venäjän ja Yhdysvaltojen armeijan henkilöstön päälliköt pitivät puhelun, Yhdysvaltain armeija ja RIA-uutistoimisto ilmoittivat keskiviikkona.


Molemmat osapuolet toimittivat muutamia yksityiskohtia Yhdysvaltojen esikuntapäällikön kenraalin Mark Milleyn ja Venäjän sotilasesikunnan päällikön kenraali Valeri Gerasimovin välisestä puhelusta.

Mutta kutsu tulee, kun Ukraina on sanonut, että Venäjä rakentaa asevoimia rajojensa lähelle uhkaamalla maan turvallisuutta.

"Kaksi armeijan johtajaa vaihtoivat näkemyksiään molempia osapuolia koskevista kysymyksistä", Yhdysvaltojen armeijan lukemassa puhelussa sanottiin.

Vastaavia puheluja Yhdysvaltojen ja Venäjän korkeimpien armeijan virkamiesten välillä on ollut ajoittain, mukaan lukien yksi aiemmin tänä vuonna.

Milley puhui myös ukrainalaisen kollegansa kanssa keskiviikkona.

Ukraina ja Venäjä ovat syyttäneet väkivallan lisääntymisestä konfliktissa, jossa Kiovan mukaan on tapettu 14000 ihmistä vuodesta 2014.

Pentagon sanoi, että se oli tavoittanut Venäjää saadakseen lisää selkeyttä, ja Yhdysvallat oli huolissaan Venäjän aggressioiden viimeaikaisesta kärjistymisestä Itä-Ukrainassa.

"Olemme tietoisia Ukrainan armeijan raporteista Venäjän joukkojen liikkeistä Ukrainan rajoilla. Keskustelemme huolestumisesta jännitteiden ja tulitauorikkomusten lisääntymisestä sekä alueellisista jännitteistä Naton liittolaisten kanssa ", Pentagonin tiedottaja John Kirby sanoi.

Ukraina, länsimaat ja Nato syyttävät Venäjää joukkojen ja raskasaseiden lähettämisestä separatistien tukemiseen. Moskovan mukaan se tarjoaa vain poliittista ja humanitaarista tukea kapinallisille ja sanoo, että Ukrainassa taistelevat venäläiset ovat vapaaehtoisia.

Vladimir Soldatkin Moskovassa, Idrees Ali ja Phil Stewart Washingtonissa; Toimittaja Catherine Evans ja Alex Richardson

https://www.reuters.com/article/us-russia-usa-security-idUSKBN2BN2EE

 

Kommentit