Ukraina valmistautuu "sotaan" | Pravda


Ukraina myöntää, että Nato valmistautuu sotaan Krimissä

Kiova myönsi, että Ukraina ja Nato tekivät yhteisiä valmisteluja sodalle Krimin takaisin saamiseksi.

Donbassin kriisin ratkaisemisesta vastaavan yhteysryhmän Ukrainan valtuuskunnan lehdistösihteeri Aleksei Arestovich kertoi haastattelussa Ukrainan tiedotusvälineille, että Naton harjoitukset Defender Europe 2021 toteutettaisiin aseellisen vastakkainasettelun tilanteessa Venäjän kanssa. . Harjoitukset keskittyvät Balkanille, Krimille ja kaikkeen sen pohjoispuolelle, hän lisäsi.

- Naton kylmän sodan jälkeen suurimmat sotaharjoitukset Defender Europe 2021 pidetään touko-kesäkuussa. Ukraina, Georgia ja Moldova osallistuvat aktiivisesti sotapeleihin.

Aikaisemmin ilmoitettiin, että Kiovan uusi sotilaallinen strategia sodan sattuessa Venäjän kanssa perustuu algoritmiin, jonka mukaan maiden välinen konflikti alkaa vastauksena hyökkäykseen tai uhkaan Ukrainan sotilaalliselle turvallisuudelle. Strana.uan mukaan uudessa strategiassa ei nimenomaisesti mainita, että vihollisen tulisi rikkoa valtion rajaa. Armeija ja erikoisjoukot ovat mukana, jos "Ukrainan alueella aseellinen konflikti joko alkaa provokaation seurauksena tai saa tukea ulkopuolelta".

- Ukrainan ja Venäjän väliset suhteet heikkenivät voimakkaasti sen jälkeen, kun Venäjä liittyi jälleen Krimiin maaliskuussa 2014.
- Kahden maan väliset siteet heikkenivät entisestään sen jälkeen, kun aseellinen konflikti puhkesi Donbassissa saman vuoden huhtikuussa. Osa Donetskin ja Luhanskin alueista julisti itsenäisyyden.
- Kiova yritti valloittaa kapinalliset alueet väkisin, mutta turhaan.

https://english.pravda.ru/news/world/48155-ukraine_crimea/

03.04.2003 03:55 (Päivitetty: 02.04.2021 22:04)
Maailma »Entinen Neuvostoliitto» Ukraina

Kommentit

  1. Tämä taitaa sitten olla EU:n loppu, jos tällaiseen sotaan ryhtyvät.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti