TASS | Yhdysvallat pitää avointa vuoropuhelua tärkeänä Venäjän kanssa - ulkoministeri BlinkenMaailma | 28. huhtikuuta 06:19 | Hän ei vastannut kysymykseen siitä, onko Venäjä vahvistanut Yhdysvalloille valmiutensa osallistua ehdotettuun huippukokoukseen.


NEW YORK, 28. huhtikuuta / TASS /. Yhdysvaltain hallinto uskoo, että Washingtonin ja Moskovan välinen avoin vuoropuhelu hyödyttäisi kahdenvälisiä suhteita, Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kertoi CNN: lle kommentoimalla Yhdysvaltojen ja Venäjän huippukokouksen mahdollisuutta.

Hänen sanoinsa Yhdysvallat oli valmis vastaamaan, jos Venäjän hallitus jatkaa "aggressiivista tai huolimatonta toimintaa". Samalla Yhdysvaltain huippudiplomaatti lisäsi, että Washington luottaa kahden maan välisen "vakaampaan, ennustettavampaan suhteeseen".

"Mutta kaikki tämä, olipa sitten selvää, mitä aiomme tehdä, jos Venäjä jatkaa toimintaansa, tai mitä voimme tehdä, jos se päättää päästä ennustettavammalle ja vakaammalle kurssille, kaikki tämä hyötyy mahdollisuudesta puhu kasvotusten ", Blinken sanoi.

Samalla hän ei vastannut kysymykseen siitä, onko Venäjä vahvistanut Yhdysvaltoille valmiutensa osallistua ehdotettuun huippukokoukseen.

"En tiedä, onko [Yhdysvaltain osallistumiskutsu] virallisesti hyväksytty, mutta tiedän, että puhumme siitä ja puhumme tällaisen kokouksen ajoituksesta", Yhdysvaltain ulkoministeri sanoi.

Venäjän ja Yhdysvaltojen presidentit puhuivat 13. huhtikuuta. Myöhempien lausuntojen mukaan Biden ehdotti huippukokouksen järjestämistä kolmannessa maassa. Myöhemmin Biden selitti tarjoaneensa Putinille tapaamisen Euroopassa tänä kesänä.

Maanantaina Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että kokous oli suunnitteilla tänä kesänä, mutta ei ilmoittanut tarkkoja päivämääriä tai paikkoja.

TASS

https://tass.com/world/1283963

Kommentit