TASS :Turkki voi pian allekirjoittaa avaruusyhteistyösopimuksen Venäjän kanssa10. helmikuuta Roscosmos kertoi TASS: lle, että Venäjä ja Turkki neuvottelivat kahdenvälisestä hallitustenvälisestä sopimuksesta yhteistyön kehittämiseksi avaruudessa


ANKARA, 5. huhtikuuta / TASS /. Turkki voi pian allekirjoittaa Venäjän kanssa sopimuksen avaruusyhteistyöstä, Turkin avaruusjärjestön päällikkö Serdar Huseyn Yildirim kertoi TASS: lle haastattelussa ennen Yuri Gagarinin avaruuslennon 60. vuosipäivää.

"Rakennamme kahdenvälisiä suhteita maihin ja kansainvälisiin järjestöihin, jotka olemme tunnistaneet kansallisten tavoitteidemme mukaisesti. Työskentelemme edelleen yhteisten yhteistyöehtojen suhteen eri maiden, myös Venäjän kanssa. Suunnitelmamme on allekirjoittaa sopimus lähitulevaisuudessa ", Yildirim sanoi.

"Avaruuden tutkimus on erittäin monimutkainen ja kallis työ. Se vaatii korkeaa teknologiaa, ja tästä syystä kansainvälinen yhteistyö on tällä alalla erittäin tärkeää. Tavoitteenamme kansainvälisellä tasolla on luoda vankat kumppanuussuhteet alueellisten kumppaneiden ja naapureidemme kanssa. Venäjän osalta meillä on valtavat mahdollisuudet monilla yhteistyöaloilla. Uskomme, että voimme edistyä paljon nopeammin, jos onnistumme rakentamaan vahvat kumppanuussuhteet, jotka perustuvat molempia osapuolia hyödyttävään yhteistyöhön ", hän sanoi.

Hän muistutti Turkin avaruusohjelmasta, jonka presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoitti helmikuussa.

"Kuten ehkä tiedätte, Turkki julkisti 9. helmikuuta oman avaruusohjelmansa, jossa asetetaan tavoitteet kymmenelle vuodelle eteenpäin. Ohjelma heijastaa Turkin päätavoitteita, jotka maa on asettanut avaruusalalle, ja myös toimenpiteitä niiden saavuttamiseksi. Meillä on kymmenen päätavoitetta ja monia alitehtäviä. Tuemme täysin asetettujen tavoitteiden saavuttamista ja uskomme niiden toteuttamiseen ", Yildirim sanoi.

10. helmikuuta Roscosmos kertoi TASS: lle, että Venäjä ja Turkki neuvottelivat kahdenvälisestä hallitustenvälisestä sopimuksesta yhteistyön kehittämiseksi avaruudessa. Roscosmos odottaa Turkin esittävän erityisiä avaruusyhteistyöehdotuksia, mukaan lukien turkkilaisen astronautin avaruusoperaatio.

TASS

https://tass.com/science/1274035

Kommentit