TASS | Brasilialaiset tutkijat tunnustavat Venäjän Sputnik V -rokotteen turvalliseksiBrasilian lainsäädännön mukaan biologisen turvallisuuden komitean hyväksyntä on välttämätöntä kaikille muuntogeenisiä organismeja käyttämällä valmistetuille lääkkeille


RIO DE JANEIRO, 27. huhtikuuta / TASS /. Brasilian tiede-, teknologia- ja innovaatioministeriön (MCTI) biologisen turvallisuuden tieteellisen ja teknisen komitean jäsenet ovat tunnustaneet Venäjän Sputnik V COVID-19 -rokotteen turvalliseksi, komitean johtaja Paulo Barroso sanoi.

"Tämä on kolmas COVID-19-rokote, jota tarkistamme <...>, ja olemme yksimielisesti tulleet siihen tulokseen, että se on turvallista", tiedemies sanoi ministeriön suorassa lähetyksessä Twitterissä.

Brasilian lainsäädännön mukaan biologisen turvallisuuden komitean hyväksyntä on välttämätöntä kaikille muuntogeenisiä organismeja käyttämällä valmistetuille lääkkeille. Komiteassa on 54 tutkijaa.

Brasilian kansallinen terveystarkastusvirasto (Anvisa) ei ole toistaiseksi hyväksynyt Venäjän rokotteen käyttöä. Sääntelyviranomainen selittää viivästymisen Sputnik V -rekisteröintipyynnön harkinnalla sillä, että huumeita varten ei ole koko asiakirjapakettia.

Uniao Quimica, joka edustaa Venäjän suorien sijoitusten rahastoa (RDIF) Brasiliassa, toimitti Anvisalle uuden rekisteröintipyynnön 26. maaliskuuta. Voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti tällaiset pyynnöt on käsiteltävä seitsemän päivän kuluessa, mutta määräaika voidaan asettaa pois, jos joitain vaadituista asiakirjoista ei toimitettu ajoissa. Seuraavana päivänä Anvisa keskeytti tarkastuksen määräämättömäksi ajaksi sanoen, ettei se ole vielä saanut joitain pyydetyistä asiakirjoista.

Tämä ei ole ensimmäinen viivästys venäläisen rokotteen uudelleentarkastelussa, ja Uniao Quimican päällikkö Fernando Marques syytti aiemmin Anvisaa tahallisista viivästyksistä muiden COVID-19-rokotevalmistajien hyväksi. Aiemmin yhtiö ilmoitti suunnitelmistaan ​​tuottaa jopa 8 miljoonaa Sputnik V -annosta Brasiliassa kuukaudessa.

17. – 23. Huhtikuuta Brasilian sääntelyviranomaisen valtuuskunta vieraili Venäjällä tarkastamaan Sputnik V -tuotantolaitoksia Vladimirissa ja Ufassa. Tämän brasilialaisten asiantuntijoiden vierailun tavoitteena oli saada lisätietoja Venäjän rokotteiden tuotantosyklistä, jota tarvitaan päätöksen tekemiseksi hätäkäytöstä ja tuonnista.

TASS
27. huhtikuuta klo 00.51
Päivitetty: 01:04

https://tass.com/world/1283391

Kommentit