Sputnik V voisi auttaa lopettamaan vastakkainasettelun lännen ja Venäjän välillä, tiedotusvälineiden mukaan | TASSBrittiläinen The Spectator -lehti huomautti median skeptisyydestä Venäjän rokotteesta "vaikka Venäjällä on vankka perinne rokotetutkimuksille, myös Gamaleya-keskuksessa, jossa Sputnik V kehitettiin"


LONDON, 2. huhtikuuta (TASS) - Sputnik V -koronavirusrokote voi auttaa lopettamaan Venäjän ja lännen välisen kuilun brittiläisen The Spectator -lehden mukaan.

"Euroopan lääkevirasto aloitti Sputnik V: n tarkastelun maaliskuussa, mikä voi johtaa Venäjän rokotteen hyväksymiseen käytettäväksi EU: ssa", lehti huomauttaa ja lisää, että Kremlin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat äskettäin "paitsi toimituksista Venäjältä, kun rokote on rekisteröity, myös yhteisestä tuotannosta EU-maissa".

"Pandemian kolmannen aallon ollessa täydessä vauhdissa ja myönteisten arvioiden Sputnik V: n tehokkuudesta lisääntyessä voi olla vastahakoinen hyväksyntä, joka on pakko", Spectator kirjoittaa. "Mutta voisiko yleiseurooppalainen sopimus Sputnik-rokotteen ostamisesta johtaa laajempaan diplomaattiseen lähentymiseen Venäjän kanssa, jollaista Ranska ja vähemmässä määrin Saksa ovat tarkkaillut jonkin aikaa - Puolan ja Baltian maiden kovaa vastustusta vastaan ? " aikakauslehti lisää.

Katsoja toi esiin tiedotusvälineiden skeptisyyden Venäjän rokotteesta, "vaikka Venäjällä on vankka perinne rokotetutkimuksille, myös Gamaleya-keskuksessa, jossa Sputnik V kehitettiin". "Tutkimuksen jälkeiset tutkimukset näyttävät nyt vahvistavan Sputnik V: n turvallisuuden ja tehokkuuden - ja kahden muun venäläisen rokotteen valmistelussa - kaikki jatkotoimet Sputnik V: n levittämiseksi näyttävät vieläkin alastomammin poliittisilta kuin ennen", lehden mukaan.

"Kun Yhdistynyt kuningaskunta onnittelee itseään rokotuksen onnistumisestaan, voiko presidentti Macron ja liittokansleri Merkel todellakin olla taipuvaisempia luottamaan venäläiseen rokotteeseen kuin yksi, joka on kehitetty Oxfordin unelmoivien tornien keskellä? Jos niin, näyttää siltä, ​​että siellä on melko paljon diplomaattisempi, ellei tieteellinen tehtävä työ ", ​​artikkeli päättelee.

Jopa 59 maata, joiden kokonaisväestö on yli 1,5 miljardia ihmistä, on hyväksynyt Sputnik V -rokotteen ja yli 30 maata on aloittanut Sputnik V -rokotukset.

TASS

https://tass.com/world/1273641

Kommentit