RT | Heikompi Yhdysvaltain dollari ja koronaviruksen nousu kasvattaa kultaa turvapaikkana


Kullan hinta nousi maanantaina, kun koronavirustapausten määrä jatkoi kasvuaan maailmanlaajuisesti. Ennen Fedin kokousta, joka on suunniteltu pidettäväksi tällä viikolla, kultaharkoille annettiin myös vauhtia, kiitokset kuuluivat heikentyneelle Yhdysvaltain dollarille.

Spot-kulta nousi 0,05% ja oli 1780,28 dollaria unssilta klo 9.52 GMT, kun taas Yhdysvaltain kultafutuurit kasvoivat 0,12% 1779,90 dollariin unssilta.

Covid-19-tilanne Intiassa ja Japanissa heikkenee. Joten tämä kiehuu turvallisuuden kysynnästä, mikä johtaa kullan hintojen nousuun ”, DailyFX:n strategi Margaret Yang kertoi Reutersille ja lisäsi, että dollarin heikkeneminen tukee edelleen jalometallien hintoja.

Maanantaina Intia teki maailmanennätyksen useimmista Covid-19-infektioista, jotka rekisteröitiin yhdessä päivässä, ja 352991 uutta ilmoitettua tapausta. Samaan aikaan useat japanilaiset prefektuurit, mukaan lukien Tokio, ovat ilmoittaneet hätätilasta uuden koronaviruksen puhkeamisen hillitsemiseksi ennen olympialaisten alkua.

Yhdysvaltain Commodity Futures Trading Commissionin mukaan keinottelijat nostivat nousupolitiikkansa COMEX-kullassa 20. huhtikuuta edeltävällä viikolla. Yangin mukaan kuitenkin perjantaina julkaistut erittäin vahvat Yhdysvaltain taloustiedot rajoittivat kullan voittoja.

Sijoittajat tiettävästi tarkkailevat Fedin kahden päivän poliittisen kokouksen tuloksia.

Palladium on noussut 1,45% 2901,41 dollariin unssilta, kun se saavutti ennätyshuippunsa 2925,14 dollaria viime viikolla. Autoteollisuudelle tärkeä metalli on ollut alijäämäinen useita vuosia, ja sen odotetaan jatkuvan tulevina vuosina.

"Autoteollisuuden vahva teollinen kysyntä ja sijoittajien kiinnostus näkivät palladiumkaupan tuoreen ennätyskorkealle ... tukena Nornickelin heikoilla tuotantomäärillä ja jatkuvalla voimakkaalla päästöstandardien tiukalla kysynnällä", arvioi riippumaton analyytikko Robin Bhar.

Myös muut jalometallit käyvät kauppaa korkeammalla, hopean noustessa 0,49% 26,13 dollariin unssilta ja platinan noustessa 0,54% 1238,56 dollariin.

RT

https://www.rt.com/business/522125-weaker-dollar-covid-boost-gold/

Kommentit