Pravda | Putin haluaa, että länsi ei edes yritä ylittää punaista linjaa Venäjän kanssa


Keskiviikkona 21. huhtikuuta Venäjän presidentti Vladimir Putin piti puheen liittokokoukselle. Puheessaan Putin ilmaisee vuosittain arvionsa maan tilasta ja näkemyksensä tulevaisuuden tärkeimmistä tehtävistä.

Putin haluaa, että länsi ei edes yritä ylittää punaista linjaa Venäjän kanssa

Tämän päivän puheesta tuli Putinin 17. puhe liittovaltion yleiskokoukselle. Koronavirusta vastaan ​​rokotettu Putin ilmestyi puheelle henkilökohtaisesti, mutta Moskovan Manezhissa, jossa tapahtuma pidettiin, asetettiin rajoituksia.

Yleensä seremoniaan kutsutaan noin 1 000 vierasta - varajäsenet, senaattorit, kabinetin jäsenet, presidentin hallinnon edustajat, pääsyyttäjän, perustuslaki- ja korkeimpien tuomioistuinten päälliköt, alueiden johtajat jne. on vähennetty ja paikka on puhdistettu. Osallistuakseen tapahtumaan jouduttiin suorittamaan kolme koronavirustestiä 16., 19. ja 20. huhtikuuta. Kaikki vieraat istuivat terveysturvallisuusvaatimusten mukaisesti.

Liittokokoukselle osoitetun vuoden 2021 puheenvuoron aiheita ei ilmoitettu etukäteen. Uskottiin, että Putinin puhe olisi erityisen tärkeä paitsi pandemian taloudellisten seurausten vuoksi myös Ukrainan rajalla jatkuvan eskaloitumisen ja Venäjän länsimaiden kriisin vuoksi.

Puheensa alkaessa Venäjän presidentti sanoi, että tämän vuoden puhe kohdistetaan ensisijaisesti sisäisiin ongelmiin Venäjän epidemiologisen tilanteen perusteella.

"Käsittelemme absoluuttista epävarmuutta", presidentti sanoi viitaten viime vuoden tapahtumiin, jolloin maailma kohtasi koronaviruspandemian.

"Potilaiden määrä, jotka tarvitsivat kiireellistä sairaalahoitoa, kasvoi jatkuvasti. Monet sairaalat olivat liian täynnä, hapen puute oli todellinen uhka, myös tehohoitoyksiköissä. Ventilaattorit, hengityssuojaimet ja henkilökohtaiset suojavarusteet jaettiin palalta. tärkeimpien tuotteiden varastot vähenivät hyödykeverkossa: vilja, voi, sokeri ", Putin sanoi.

Venäjä onnistui kuitenkin saavuttamaan viisinkertaisen määrän sairaalasänkyjen määrää koronaviruspotilaiden vastaanottamiseksi hyvin lyhyessä ajassa. Putin kiitti lääketieteellisiä työntekijöitä, jotka uhkasivat henkensä taistellessaan pandemian suhteen, ja kiitti tutkijoita, jotka osallistuivat taistelun torjuntaan.
Päätavoitteena on parantaa ihmisten elämää

Koronaviruspandemia on löytänyt vakavan iskun Venäjän väestötilanteeseen, Putin sanoi.

"Strategiamme on palauttaa kestävä väestönkasvu ja varmistaa, että vuonna 2030 Venäjän keskimääräinen elinajanodote on 78 vuotta. Tilastot antavat valitettavasti pettymyksiä ja järkyttäviä lukuja. Näemme tietyn laskun. Mutta emme peruuta strategisia tavoitteitamme tähän suuntaan ", Putin sanoi.

Koronavirusta ei ole vielä voitettu, presidentti korosti ja kehotti kaikkia pitämään tilannetta hallinnassa viruksen leviämisen hillitsemiseksi. Hän pyysi kuvernöörejä seuraamaan tilannetta, huomautti rokotusten tärkeydestä ja kehotti kaikkia venäläisiä rokottamaan.

Sydän on yksi koronavirustartunnan kohteista, ja presidentti ehdotti, että hallitus toteuttaisi ohjelman sydänsairauksien ja muiden ennenaikaisen kuoleman syiden torjumiseksi.

Pandemia on osoittanut, että Venäjän terveydenhuoltojärjestelmässä on monia ratkaisemattomia asioita. Siitä huolimatta terveydenhuoltojärjestelmät muissa maailman maissa eivät pystyneet käsittelemään koronaviruspandemian hyökkäystä kunnolla, Putin sanoi.

Lähitulevaisuudessa presidentin mukaan ambulanssiparkki uudistetaan Venäjällä. Venäläisillä tulisi olla mahdollisuus käyttää uusinta lääketieteellistä tekniikkaa, presidentti sanoi.

Koronaviruspandemia on löytänyt iskun paitsi venäläisten, myös kaikkien ihmisten hyvinvoinnille - siitä tuli haaste kaikille maailman maille.

Venäjän hinnat nousivat. Siellä ei kuitenkaan pidä luottaa kohdennettuihin toimenpiteisiin, Putin painotti. Tämä voi johtaa tyhjiin hyllyihin kaupoissa, kuten tehtiin Neuvostoliitossa. Markkinoiden sääntelymekanismeja tarvitaan tässä elintarvikkeiden hintojen vakauttamiseksi pitkällä aikavälillä. Siksi presidentti korosti, että viranomaiset eivät aseta elintarvikkeiden hintoja direktiivillä.

Putin lupasi kertaerän 10000 ruplaa (134 dollaria) kouluikäisten lasten perheille. Maksu suoritetaan jokaisesta venäläisen perheen kouluikäisestä lapsesta elokuun puolivälissä vuonna 2021, mukaan lukien lapset, jotka alkavat käydä koulua tämän vuoden syyskuussa, presidentti Putin totesi, että lapsiperheiden auttaminen oli erittäin tärkeää. tärkeä työalue.

Lisäksi tänä vuonna 8–16-vuotiaille lapsille, jotka asuvat yksinhuoltajaperheissä, voidaan maksaa 5650 ruplaa. Putin ehdotti myös raskaana olevien naisten tukemista.

https://english.pravda.ru/russia/69165-putin_federal_assembly/

Kommentit