Pravda | Aleksei Navalnyi siirretään vankilasta alueelliseen sairaalaan


Korruptiontorjuntarahaston (FBK, jonka Venäjän oikeusministeriö on sisällyttänyt ulkomaisen agentin tehtäviä hoitavien organisaatioiden rekisteriin) perustaja Aleksei Navalnyi siirretään rangaistuslaitoksesta alueelliseen sairaalaan, RIA Novosti kertoo viitaten liittovaltion rangaistuslaitokseen.

Alexei Navanly siirretään vankilasta alueelliseen sairaalaan

Päätöksen Navalnyin siirtämisestä teki Venäjän liittovaltion rangaistuslaitoksen (FSIN) lääkäreiden lääkäri. Vankien sairaala sijaitsee vankiloiden siirtokunnan nro 3 alueella Venäjän Vladimirin alueella.

Aiemmin Venäjän kansanedustaja Ruslan Balbek kutsui Yhdysvaltojen lausuntoa seurauksista, joita Venäjällä olisi edessään Navalnyin kuoleman kohdalla, hyvästitkirjeeksi oppositiolaisille.

"Yhdysvallat on ilmoittanut koko maailmalle, että Navalnyin päivät on laskettu. He ovat jo myöntäneet hänelle lipun alempaan maailmaan vain Venäjää huolimatta", virkamies sanoi.

Kremliä ei välitä mitä USA sanoo Navalnyista

Kreml voi jättää huomioimatta vain Yhdysvaltain virkamiesten lausunnot, jotka aiemmin uhkasivat, että Venäjällä voi olla seurauksia, jos Aleksei Navalnyi kuolee vankilassa, Kremlin virallinen tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, TASS kertoo.

"Venäjän federaation alueella tuomittujen ja vankien terveydentila ei voi eikä tule olemaan heidän [länsimaiden] kiinnostuksen aihe", Peskov sanoi.

FSIN ilmoitti 13. huhtikuuta, että Navalnyin terveys oli parantunut. Sanottiin myös, että Navalnyi oli siirretty lääketieteellisestä yksiköstä siirtokuntaan.

Huhtikuun alussa Navalnyilla, joka suorittaa rangaistuksensa Vladimirin alueella sijaitsevassa vankeudessa 2, diagnosoitiin akuutin hengitystieinfektion oireet. Ensimmäiset ilmoitukset hänen terveydentilansa heikkenemisestä ilmestyivät maaliskuun lopulla. Liittovaltion vankeinhoitopalvelun alueellisen osaston edustajat sanoivat, että vankin tilaa pidettiin tyydyttävänä.

Helmikuussa Moskovan kaupungin tuomioistuin syytti Navalnyita 60: stä yleisen järjestyksen rikkomuksesta, jotka hän teki ehdollisen rangaistuksensa suorittamisessa. Navalnyi tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi siirtokunnassa.

Kremlin virallinen tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi raportteja Navalnyin "kriittisestä" tilasta. Peskov sanoi, että Kreml ei seurannut tuomittujen terveydentilaa, joten se ei voinut vain ostaa väitteitä Navalnyin terveydestä.

FSIN-lehdistöpalvelu kertoi, että Navalnyille tehdään päivittäin lääkärintarkastuksia. Lisäksi Navalnyi suostui käymään määrättyä vitamiinihoitoa.
Toimittaja: Dmitry Sudakov

https://english.pravda.ru/news/russia/14524-navalny_hospital/

Kommentit