Patrushev: Ukraina voi järjestää Krimin sodan USA:n avulla | Pravda


Ukraina voi aloittaa vihamielisyydet Krimiä vastaan ​​järjestämällä Yhdysvaltojen tukemia provokaatioita, joissa Ukrainan sotilaat tapettaisiin, Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev uskoo.

Päivitetty: 14.04.2021 19:27 | Maailma »Entinen Neuvostoliitto» Ukraina

Sevastopolissa pidetyssä kokouksessa hän sanoi myös, että Ukrainan erityispalvelut ja ääriliikkeet yrittivät järjestää kumouksellisia toimia ja terrori-iskuja Krimillä.

- Patruševin mukaan Kiova, jota Washington tukee, ilmaisee yhä enemmän suunnitelmia "luoda Krimin valvonta voimalla". Kaiken kruunaa, että Ukrainan uusi sotilaallinen turvallisuusstrategia "tunnistaa Venäjän federaation suoraan sotilaalliseksi viholliseksi" Patrushev lisäsi.

Vihamielisyyksien aloittamiseksi Ukraina voi Yhdysvaltojen tuella järjestää provokaatioita, joissa Ukrainan asevoimat kärsivät työvoiman ja tarvikkeiden menetyksistä. Edistyneenä Yhdysvaltojen uuteen hallintoon Kiova on valmis heittämään maan sotilaallisiin seikkailuihin huolimatta maan talouskriisin heikkenemisestä edelleen.

Ukrainan presidentti Vladimir Zelenskyy pani maaliskuussa täytäntöön kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston päätöksen "Ukrainan sotilaallisesta turvallisuusstrategiasta". Kiovan mukaan asiakirjan tavoitteena ei ole sotilaallisen pariteetin saavuttaminen Venäjän kanssa, vaan sen tarkoituksena on "lopettaa Venäjän federaation väliaikainen miehitys osasta Ukrainan aluetta".

Uuden strategian odotetaan helpottavan Ukrainan Nato-jäsenyyden hankkimista. Zelensky sanoi myöhemmin, että Ukrainan liittyminen Pohjois-Atlantin liittoon on "ainoa tapa Kiovalle lopettaa sota Donbassissa.

https://english.pravda.ru/news/world/13959-patrushev_ukraine/

Kommentit