Patriarkka Kirill | Prinssi Philipillä oli lämpimiä tunteita ortodoksiseen kristinuskoon | TASS


"Prinssi Philipiä kiinnosti innokkaasti Venäjän historia ja kulttuuri,", patriarkka Kirill


MOSKVA, 9. huhtikuuta / TASS /. Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirill on ilmaissut surunvalittelunsa Britannian kuningatar Elizabeth II: lle prinssi Philipin kuoleman johdosta korostaen Edinburghin herttuan huomiota itäisen ortodoksisuuden kulttuuriin.

"Prinssin kohtalo heijastui koko aikakauteen. Koska hän oli Oldenburgin dynastian kreikkalaisen linjan jäsen, Hänen kuninkaallisella korkeudellaan tuntui lämpimästi ortodoksisen kristinuskon kulttuurista ja perinteistä, ja hän oli Athos-vuoren ystävien julkisen organisaation kunniavaltuutettu. ", Venäjän ortodoksisen kirkon päämies sanoi perjantaina.

"Prinssi Philip kiinnosti innokkaasti Venäjän historiaa ja kulttuuria, jossa hän käytti toistuvasti", patriarkka Kirill sanoi Venäjän ortodoksisen kirkon sivustolla.

"Olkoon Herra, ihmiskunnan rakastaja, armollinen kuolleen sielulle ja lohduttakoon niitä, jotka surevat tätä menetystä", Venäjän ortodoksisen kirkon pääministeri lisäsi.

Patriarkka Kirill lisäsi, että puhumalla kuningattarelle hän välittää surunvalittelunsa kaikille brittiläisille.

Buckinghamin palatsi ilmoitti aiemmin päivällä, että Edinburghin herttuan prinssi Philip kuoli Windsorin linnassa perjantaiaamuna 99-vuotiaana. Lippuja purjehditaan puolimastossa ympäri Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

TASS

https://tass.com/society/1276313

Kommentit