Pakotteiden seurauksena Venäjä valmistautui pahimpaan mahdolliseen skenaarioon | Antiwar.com


Yhdysvaltojen on määrä valmistella uusia pakotteita Venäjää vastaan


Torstaina Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustaja sanoi, että Moskova oli valmistautunut "pahimpaan skenaarioon", kun kyse on uusista Yhdysvaltain Venäjälle määräämistä pakotteista.

"Amerikan toimien vihamielisyys ja arvaamattomuus pakottavat meidät yleensä varautumaan pahimpiin tilanteisiin", Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi.

Kommentit tulevat sen jälkeen, kun Bloombergin raportin mukaan Bidenin hallinto oli laatimassa katsausta väitetyistä Venäjän toimista ja sen odotetaan ilmoittavan pian uusista toimenpiteistä Moskovaa vastaan.

Bidenin hallinto on jo löytänyt sanktioita Venäjän virkamiehille oppositiohahmo Aleksei Navalnyn kohtelusta ja uhannut enemmän.

Myös torstaina Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov löi Yhdysvaltojen lähestymistavan Moskovaan. Hän mainitsi Naton rahoittaman Atlantin neuvoston jäsenten äskettäin kirjoittaman artikkelin, jossa vaadittiin uutta lähestymistapaa Venäjälle, jonka muut ajatushautomon työntekijät kieltäytyivät.

"Jopa Washingtonin-puoluetta edustava kansalaisjärjestö, kuten Atlantic Council, on julkaissut materiaalia, joka kritisoi Yhdysvaltojen umpikujaan perustuvaa politiikkaa Venäjää kohtaan, mikä ei tuota tuloksia tavoitteiden suhteen, jotka ilmoitettiin näiden pakotteiden käyttöönotossa", Lavrov sanoi.

Lavrov vastasi myös viimeaikaisiin raportteihin, joiden mukaan Yhdysvallat pohtii uusia pakotteita. "Vastaamme kaikkiin epäystävällisiin toimiin, mikä on sanomattakin selvää. En ole vielä nähnyt mitään erityisiä päätöksiä, mitään ei ole ilmoitettu ", hän sanoi.

Dave DeCamp Lähetetty 8. huhtikuuta 2021

https://news.antiwar.com/2021/04/08/russia-prepared-for-worst-scenario-with-possible-us-sanctions/

Kommentit