Kuusi kuukautta avaruudessa: 2 tuntia sitten venäläinen avaruusalus palasi maapallolle kansainväliseltä avaruusasemalta | Space.com


Sojuz MS-17-miehistö palaa maapallolle 185 päivän jälkeen avaruusasemalta

Venäjän Sojuz MS-17 -avaruusalus laskeutuu Kazakstaniin kansainväliseltä avaruusasemalta kosmosauttien Sergey Ryzhikovin ja Sergey Kud-Sverchkovin (Roscosmos) ja NASAn astronautin Kate Rubinsin kanssa lauantaina 17. huhtikuuta 2021.

 

Kirjoittanut Robert Z. Pearlman


Kaksi kosmonauttia ja astronautti ovat laskeutuneet turvallisesti kansainväliseltä avaruusasemalta vietettyään 185 päivää kiertoradalla.


Venäjän valtion avaruusyhtiön Roscosmosin Sergei Ryzhikov ja Sergey Kud-Sverchkov sekä NASA: n Kate Rubins koskettivat lauantaina (17. huhtikuuta) Kazakstanin aroa, ratsastamalla Venäjän Sojuz MS-17 -avaruusaluksella. Kolme miehistön jäsentä laskeutui kaakkoon eteläisestä Kazakstanin kaupungista Dzhezkazganista klo 12.55 EDT (0455 GMT tai 10:55 paikallista Kazakstanin aikaa).

"Olkojemme takana on kuusi kuukautta avaruusasemalla", Ryzhikov sanoi torstaina lyhyen komentomuutosseremoniaan luopuessaan aseman Expedition 64 -miehistön johtamisesta. "Se oli hämmästyttävä aika ja unohtumaton. Lisämaksumme aikana tapahtui monia unohtumattomia tapahtumia."

Laskeutumisen jälkeen Venäjän elvytysjoukot sekä NASA: n henkilöstö olivat valmiina auttamaan miehistöä Soyuzin laskeutumiskapselista ja suorittamaan ensitarkastukset. Seuraavaksi NASA-lentokone lensi Rubinsin takaisin Houstoniin, kun taas Ryzhikov ja Kud-Sverchkov lennätettiin takaisin koulutuskeskukseensa Star Cityyn, Venäjälle.

Ryzhikovin, Kud-Sverchkovin ja Rubinsin lähtö asemalta perjantaina kello 21.34. EDT (lauantai 0134 GMT) merkitsi retkikunnan 64. virallisen päättymisajankohdan. Telakointiasemansa purkamisen aikana retkikunta 65 alkoi asemalta NASAn astronautin Shannon Walkerin johdolla.

"Tiedän, että puhun kaikkien puolesta, kun sanon paljon kiitoksia näistä viidestä upeasta kuukaudesta, jotka meillä on ollut yhdessä", Walker kertoi Ryzhikoville hyväksyessään aseman käskyn. "Se on todella ollut tiimityötä ja toveruutta, mikä on tehnyt siitä erityisen."

"Retkikunta 64 oli uskomattoman kiireinen. Olemme tehneet kaikenlaista tutkimusta, en tiedä kuinka monta EVA: ta [extravehicular toimintaa tai avaruuskävelyä] molemmin puolin, useita kuorma-autoja, olemme tehneet aseman korjauksia, olemme tehneet asemapäivitykset, olemme tehneet aseman kunnossapidon ", Walker sanoi.

Walker, yhdessä NASAn astronauttien Michael Hopkinsin, Victor Gloverin ja Mark Vande Hein kanssa, Japanin ilmailu- ja avaruustutkimusviraston (JAXA) astronautti Soichi Noguchi ja Roscosmosin kosmonautit Oleg Novitskiy ja Pyotr Dubrov, käyttävät asemaa viikon ajan SpaceX: n Crew-2: n saapumiseen. Shane Kimbrough ja Megan McArthur NASA: sta, JAXA-astronautti Akihiko Hoshide ja Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astronautti Thomas Pesquet on tarkoitus laukaista 22. huhtikuuta ja laittaa lohikäärme "Endeavour" seuraavana päivänä asemalle.

Tämän jälkeen Walker luovuttaa Expedition 65 -miehistön komennon Hoshidelle ennen kuin hän, Hopkins, Glover ja Noguchi laskeutuvat Dragon "Resilience" -elokuvalle 29. huhtikuuta.

Ryzhikov, Kud-Sverchkov ja Rubins saapuivat asemalle Sojuz MS-17: llä 14. lokakuuta. He palvelivat lentokoneinsinööreinä Expedition 63: n miehistössä viikon ajan ennen Expedition 64: n aloittamista.

https://www.space.com/soyuz-ms-17-crew-landing

Kommentit